A pus bicarbonat de sodiu pe mobilă, iar după câteva secunde a observat efectul. Incredibil ce s-a întâmplat

A pus bicarbonat de sodiu pe mobilă, iar după câteva secunde a observat efectul. Incredibil ce s-a întâmplat
Bicarbonat de sodiu pentru curatarea lemnului

Orice român trebuie să dispună în casă de bicarbonat de sodiu. Astfel că acesta este un ingredient nelipsit din orice bucătărie, care poate să ajute și la numeroase întrebuințări casnice.

A pus bicarbonat de sodiu pe mobilă, iar după câteva secunde a observat efectul

Spre exemplu, experimentul făcut de o femeie, care a amestecat câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă este unul elocvent. A pus soluția pe mobilă și a așteptat câteva minute. A fost cu adevărat uimită când a văzut rezultatul.

După ce a șters cu o cârpă curată mobilierul, femeia a văzut că lemnul a rămas mult mai curat, iar în urmă a rămas un aer mult mai împrospătat. Dar cum s-a întâmplat asta? Explicația este că e vorba despre o proprietate a bicarbonatului de sodiu, care te ajută să cureți rapid anumite suprafețe, nu doar cele din lemn. De asemenea, poți să presari bicarbonat și pe canapele și pe fotolii, și vei avea parte de un efect de curățare la fel de intes.

Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu are mai multe întrebuințări. El ajută și la alte treburi casnice, nu doar la curățarea mobilei. Spre exemplu, poți să prepari chiar la tine acasă o soluție pentru a te scăpa de mucegai. Ai nevoie de următoarele elemente:

  • bicarbonat de sodiu
  • apă călduţă
  • săpun lichid sau detergent de vase
  • puţin ulei de citrice
  • mentă sau rozmarin

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate aceste ingrediente până formezi o pastă, pe care să o aplici apoi pe suprafețele unde s-a format mucegaiul. Așteaptă câteva minute, apoi șterge cu o hârtie.

Alte întrebuințări în curățenie ale bicarbonatului de sodiu

Când vine vorba despre curățenie, trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu îți mai vine în ajutor într-o privință, și anume, el poate să prelungească, spre exemplu, viața bureților tăi de vase. Astfel, ieftin și eficient, poți să folosești bicarbonatul de sodiu într-o soluție concentrată. Trebuie doar să utilizezi patru linguri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă. Pune apoi bureții de vase la înmuiat în această soluție și lasă-i mai mult timp. O să poți observa că mirosul neplăcut va dispărea, deoarece bicarbonatul de sodiu este renumit pentru proprietatea de a neutraliza mirosurile. Unde mai pui că bicarbonatul de sodiu este și un igienizant natural, scăpând în același timp de bacterii și lăsând acești bureți curați pentru o nouă utilizare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI