A pus bicarbonat de sodiu în clătite. Ce s-a întâmplat în doar 5 minute este uimitor

de: Ana Chivu
22 01. 2021

Un bucătar de duminică a descoperit un truc util și simplu atunci când făcea clătite. Acesta a pus bicarbonat de sodiu în compoziție. Ce s-a întâmplat și de ce de atunci respectă această rețetă?

Truc: ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în clătite?

Bicarbonatul de sodiu se află în fiecare bucătărie. Acesta e folosit ca remediu rapid pentru albirea dinților, deși nu este recomandat pe termen lung de specialiști, alții în folosesc pentru curățarea diverselor suprafețe din casă, în timp ce bucătarii de duminică îl au mereu la îndemână când vine vorba de diverse copturi.

Toată lumea știe că rețeta de clătite e una din topul celor mai ușoare când vine vorba de deserturi, dar o poți face incredibilă cu doar un mic truc. Dacă pui un praf de bicarbonat de sodiu în compoziția pentru acestea le ajuți să fie mai pufoase.

De asemenea, un alt truc pentru ca ele să nu se lipească, nici măcar prima, este să adaugi puțin unt sau ulei în aluat ori să fii mereu atent să tapetezi tigaia în care le prăjești constant cu una din cele două grăsimi.

De ce ai nevoie și cum să le prepari simplu și rapid?

*Ingrediente
160 g de făină
300 ml de lapte
două plicuri de zahăr vanilat
două lingurițe de praf de copt
o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
o lingură de esență de vanilie
două Ouă
un pliculeţ de praf

*Mod de preparare
Pune făina cernută într-un castron mare, apoi adaugă peste ingredientele uscate: praful de copt și sarea. Amestecă bine și apoi pune peste ingredientele umede: ouă, esență de vanilie/zahăr vanilinat și puțin lapte (la alegere). Amestecă până totul devine omogen și adaugă la final bicarbonatul de sodiu. Prăjește-le cu grijă și fii atent să ai tigaia unsă cu ulei/unt. Pentru a-ți fi mai ușor, folosește-te de o pensulă specială pentru băcătărie sau tapetează-o cu un șervețel dat în prealabil cu una din grăsimile alese. Astfel nu mai riști să ți se lipească nici una dintre ele. Este indicat să păstrezi focul la mediu ori la mic, dacă ai o tigaie cu fundul foarte subțire și care se încălzește extrem de repede.

Alt mod de preparare

„Punem ouale intr-un vas, adaugam sarea si amestecam pana se omogenizeaza. Cernem faina si o adaugam treptat in vas, cate 2-3 linguri deodata. Amestecam foarte bine. Daca la inceput observam prezenta unor mici cocoloase in aluatul de clatite, acest lucru se va regla pe parcurs ce adaugam faina. Amestecam laptele la temperatura camerei cu uleiul (facem acest lucru ca sa impiedicam formarea cocoloaselor din aluatul de clatite). Cand aluatul incepe sa capete consistenta, adaugam cate 50-60 ml din mixul de lapte si ulei. Amestecam pana cand aluatul devine din nou fluid”, arată lauraadamache.ro.