A pus amidon amestecat cu apă în uleiul încins. E un truc ştiut doar de gospodinele adevărate

de: Ana Chivu
27 10. 2022

Amidonul este de mare ajutor pentru gospodine în bucătărie. O doamnă a făcut recent un experiment care i-a ușurat munca. De asemenea, aceasta a reușit să economisească banii pe care îi dădea pe un produs achiziționat din comerț. Trebuie doar să amesteci apă cu amidon și să pui totul în uleiul încins. Toate bucătăresele trebuie să ia la cunoștință acest truc magnific. La ce te ajută?

Truc pentru gospodine: pune amidon cu apă în ulei încins

Cu siguranță multe gospodine s-au gândit de nenumărate ori la uleiul care se aruncă. Toată lumea trebuie să fie atentă în privința acestui produs, mai ales după terminarea gătitului. Specialiștii recomandă reciclarea, mai cu seamă în aceste vremuri. Astăzi îți prezentăm o opțiune rapidă, simplă și ieftină.

Ai nevoie de amidon de porumb, puțină apă și atenție în timpul procesului. O să reușești să economisești și bani în timpul acesta. În cazul în care în familia ta se gătesc des alimente prăjite, urmează trucul de mai jos. Poți curăța uleiul murdar pentru o utilizare curată și sănătoasă.

Adaugă trei linguri de amidon de porumb într-un castron și toarnă o jumătate de cană de apă peste. Amestecă bine până se diluează. Încinge uleiul murdar sau ars, iar după ce ajunge la punctul de fierbere adaugă amidonul de porumb. O să observi în timpul acesta cum resturile și excesul de mâncare se lipesc de pasta de amidon.

Astfel poți curăța uleiul murdar pentru încă o utilizare. Este recomandat să arunci imediat amidonul de porumb după ce absoarbe impuritățile. Specialiștii sugerează să nu arunci mai apoi în chiuvetă lichidul după folosire.

Cum se reciclează uleiul uzat?

Dacă arunci uleiul uzat în circuitul de apă riști ca pe țevi să apară depuneri care blochează drenajul apei menajere. De asemenea, un comportament de acest gen nu este deloc folositor nici pentru mediu.

Uleiul poate fi reciclat și predat la unele supermarket-uri. Asociaţia Energia Inteligentă a lansat un proiect de educare a populației în privința poluării provocate de aruncarea uleiului alimentar la gunoi sau la chiuvetă.

Asociația recomandă ca după ce termini de gătit să lași uleiul să se răcească, iar mai poi să îl schimbi într-un recipient dur de plastic, metal sau sticlă. Alege un punct de colectare aproape de casa ta și evită să îl mai arunci în locurile menționate.

  • De ce să colectăm şi să reciclam uleiul uzat?

-pentru a proteja sursele de apă
-pentru a proteja organismele vii
-pentru a proteja sistemele de alimentare cu apă şi canalizare
-pentru a contribui la economia naţională