A presărat zahăr în grădină şi totul s-a schimbat. Aşa făceau şi bunicii noştri, puţini mai ştiu trucul
Un truc neașteptat, dar cu efecte spectaculoase, la care apelau și bunicii noști, face din nou furori în mediul online. Află ce se va întâmpla dacă presari zahăr în grădină.
De ce ar trebui să presari zahăr în grădină
În general, când auzim zahăr, ne gândim automat la produse dulci, de la bomboane până la prăjituri și sucuri. Oricât de gustos ar fi, este considerat un inamic al celor care se luptă cu kilogramele în plus, mulți nutriționiști recomandând eliminarea lui din alimentație sau reducând cât mai mult cantitatea consumată zilnică.
Zahărul nu este cunoscut ca ingredient folosit în trucurile pentru îngrijirea casei, însă este vedeta unuia pentru grădină, folosit chiar și de bunicii noștri. Dacă presari o cantitate destul de mică pe jos, amestecândul cu stratul superior de sol, efectele vor fi spectaculoase.
Acest ingredient nelipsit din rețetele de dulciuri este o sursă importantă de energie și va ajuta astfel bacteriile bune din pământ să se multiplice. În plus, va îmbogăți substratul cu anumite substanțe nutritive necesare pentru buna dezvoltare a plantelor. Cu alte cuvinte, este un tratament excelent și puțin costisitor pentru grădină.
Te-ar putea interesa și: Amestecul puternic pe bază de urzici care îţi protejează legumele din grădină. E natural şi ieftin
Un alt aliat de nădejde al grădinarilor
Un alt aliat de nădejde pentru grădinari sunt stafidele. Boabele uscate sunt o sursă naturală de nutrienți pentru răsaduri, fiind bogate în zaharuri naturale, vitamine și minerale. Pe măsură ce acestea se descompun, eliberează nutrienți și oferă hrană legumelor pe care le cultivi.
Prin adăugarea de materie organică, stafidele vor îmbunătăți structura solului, sporindu-i capacitatea de reținere a apei, aerarea și disponibilitatea nutrienților, creând un mediu favorabil pentru creșterea răsadurilor.
Va trebui să prepari un decoct din aceste boabe. Acest lichid conține glucoză și pătrunde cu ușurință în rădăcinile plantelor. Ca să obții decoctul din stafide, ia o mână de boabe uscate și pune-o într-un litru de apă fierbinte (nu fiartă). Lasă boabele la infuzat o oră, apoi strecoară apa pe care o vei folosi apoi la udarea plantelor din grădină.
Te-ar putea interesa și: Leguma fermierilor români care este refuzată de supermarketurile din țară. Se deteriorează prea repede