A presărat făină în grădină şi în ghivecele plantelor din casă. Totul s-a schimbat în doar câteva zile

de: Sabina Anastasia
15 10. 2023

Dacă făina din bucătăria ta a expirat și vrei să o arunci, poate ar fi bine să iei în considerare altceva. O gospodină a presărat puțin produs în grădină și în ghivecele plantelor din locuință. În câteva zile, a descoperit că alimentul de bază a avut efecte impresionante asupra solului și nu numai.

Utilizări mai puțin știute ale făinii

Făina albă reprezintă unul dintre produsele de bază din bucătărie. Este folosită des de gospodine la prepararea pâinii de casă, a produselor de patiserie, a deserturilor și nu numai. Puține românce știu că aceasta poate fi utilizată și în alte scopuri, cum ar fi îngrijirea plantelor din curte sau din locuință.

O gospodină a presărat făină pe solul plantelor din grădină și pe pământul în care a plantat florile din casă și a descoperit, în doar câteva zile, că produsul a avut efecte benefice asupra lor. Asta pentru că, fie ea și expirată, făina prezintă proprietăți ce ajută la dezvoltarea sănătoasă a plantelor și florilor.

Ce beneficii are făina asupra plantelor

Făina este un aliment bogat în minerale, cum ar fi: calciul, potasiul, acidul folic. Vitaminele A și B, de asemenea prezente în produsul amintit, au beneficii importante pentru plantele din locuința sau din grădina ta, indiferent că vorbim despre cele perene, suculente sau vegetale.

Specialiștii în grădinărit spun că făina ajută la eliberarea lentă a nutrienților, ceea ce înseamnă că minimizează riscul de deteriorare a rădăcinilor plantelor. Mai mult decât atât, poate să aibă efect pozitiv și asupra structurii și calității solului în care ai plantat florile sau legumele.

Cum îți hrănești florile un timp îndelungat

Produsul din bucătărie crește retenția de apă și îmbunătățește astfel capacitatea solului de a reține nutrienți cu care să hrănească planta pe timp îndelungat. Cei mai experimentați grădinari susțin că făina acționează și ca un produs ce ține la distanță insectele și dăunătorii.

Citește și: Băutura care te scapă de melcii de pe plantele din grădină. Trucul e genial

Metode de aplicare a făinii în cazul plantelor

Pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive, este suficient să adaugi făină în compost sau în îngrășământul pe care îl aplici de obicei legumelor din grădină sau din ghivecele din locuință. Trebuie să ai grijă ca produsul să fie complet uscat, potrivit specialiștilor în grădinărit.

În cazul florilor, este mai simplu: când schimbi pământul acestora din ghivece, adaugă un strat de făină (tot uscată), pe care să-l acoperi ulterior cu un alt strat de sol. În acest fel, produsul va fi absorbit în sol și de către rădăcinile plantelor în mod corespunzător. Vei vedea efectele sale negreșit!