A murit o scriitoare celebră în Europa. Vestea tragică a zilei a venit din Spania

A murit o scriitoare celebră în Europa. Vestea tragică a zilei a venit din Spania
A murit o celebra scriitoare internationala

Doliu în lumea scriitorilor. A murit o celebră scriitoare spaniolă, la vârsta de 61 de ani. Ea era cunoscută pentru romanul erotic care a provocat un scandal, denumit „Las edades de Lulu”. Scriitoarea a anunțat în urmă cu o lună ca a fost diagnosticată cu cancer. Anunțul decesului ei a fost făcut de premierul spaniol Pedro Sanchez.

A murit o scriitoare celebră în Europa

Este doliu în lumea scriitorilor internaționali. A murit scriitoarea și jurnalista spaniolă Almudena Grandes. Ea a fost cunoscută pentru romanul ”Las edades de Lulu”, un roman erotic care a făcut valuri.

“Pierdem unul din scriitorii de referinţă ai timpului nostru. Angajată, curajoasă şi care a povestit istoria noastră recentă dintr-o perspectivă progresistă. Memoria ta, munca ta, vor fi mereu cu noi, Almudena Grandes”, a scris Pedro Sanchez.

Diagnosticată cu cancer

Personalitate cunoscută din literatura spaniolă, vestea morții ei a venit ca un fulger pentru toți cei care o apreciau. În luna octombrie, scriitoarea a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer. Almudena Grades s-a născut în anul 1960 la Madrid, iar în anul 1989, aceasta  a publicat romanul „Las edades de Lulu”, o poveste care a avut parte și de o ecranizare.

Boala necruțătoare a afectat-o mult și în editoriale. Aceasta a povestit, la jumătatea lunii octombrie, cum se simte și despre cancerul cu care fusese diagnosticată. Ea a recunoscut că acesta este cel mai complicat subiect pe care l-a abordat. Scriitoarea a aflat cea mai grea veste, după ce a fost la un control de rutină.

„A trebuit să scriu articole foarte complicate în viaţa mea. Niciunul ca acesta”, nota ea.

„Totul a început cu puţin peste un an în urmă: un control de rutină, o tumoare malignă, un prognostic bun şi o luptă”.

Moartea ei este deplânsă de toți cei care o apreciau. Datorită talentului de care a dat dovadă, foarte multe scrieri ale sale nu au fost ecranizate.

Spania a intrat în doliu, iar oamenii susțin că ea a fost una dintre marele scriitoare ale epocii noastre. Vestea decesului a venit ca un fulger pentru toți care o apreciau. Datorită talentului de care a dat dovadă, foarte multe scrieri ale acesteia au fost ecranizate.

„Ne luăm rămas bun cu mare greutate de la Almudena Grandes, o naratoare fundamentală a literaturii spaniole, plecată mult prea devreme. Almudena Grandes a portretizat cu măiestrie istoria noastră recentă şi a dat o voce celor care nu au avut-o niciodată”, a notat pe Twitter Institutul Cervantes, la care scriitoarea a fost invitată de mai multe ori, în diverse părţi ale globului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI