25 sept. 2024 | 07:05

A murit o figură emblematică a tenisului românesc. De ce s-a stins din viață Sever Mureșan la 75 de ani

News
A murit o figură emblematică a tenisului românesc. De ce s-a stins din viață Sever Mureșan la 75 de ani
Sever Muresan a murit in Franta

Sever Mureșan, o figură emblematică a tenisului românesc, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani, lăsând în urma sa un gol imens în lumea sportului. Moartea sa a adus o undă de tristețe și respect din partea comunității sportive și a fanilor, care au admirat contribuția lui inestimabilă la dezvoltarea tenisului din România. Deși nu a fost la fel de mediatizat precum alți jucători de tenis, acesta a avut un impact profund asupra sportului și a influențat generații întregi de sportivi.

A murit Sever Mureșan

Milionarul Sever Mureșan, fost component al echipei de Cupa Davis a României, a decedat într-un spital din Franța, la vârsta de 75 de ani. De curând, el fusese transportat de urgență la o clinică din Dijon, după ce a fost tratat în țară în urma unui accidentat vascular cerebral (AVC) suferit la începutul verii.

Moartea sa la vârsta de 75 de ani ar fi fost cauzată de complicații medicale care au survenit în urma unui AVC. În ultimele luni, Mureșan s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate care l-au ținut departe de activitățile sale obișnuite. Cu toate că a continuat să fie optimist și să își păstreze spiritul luptător, corpul său a cedat pe patul de spital. Mureșan suferise un accidentat vascular cerebral în luna iulie 2024, fiind internat în stare gravă la Spitalul Militar. A ajuns la Terapie Intensivă, însă starea sa de sănătate s-a degradat.

Pentru a-i asigura cele mai bune tratamente medicale în Franța, copiii magnatului au depus toate eforturile să-i fie salvată viața. Din păcate, Sever Mureșan a decedat marți seară, înconjurat de familie.

Unde va fi înmormântat Sever Mureșan

Potrivit Gândul, trupul neînsuflețit al lui Sever Mureșan va fi adus în țară și urmează să fie înmormântat în Câmpia Turzii, orașul său natal.

Sever Mureșan a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport și a devenit campion național la tenis în 1968, în proba de dublu. Doi ani mai târziu, a fost primul român membru al Association of Tennis Professionals și convocat în echipa de Cupa Davis a României.

După Revoluția din 1989, acesta a reușit să aducă turneul de tenis Burgundia Open, pe care îl organiza la Dijon, la București. La acea vreme, Romanian Open Tennis era printre cele mai importante cinci turnee de tenis pe zgură din lume.

Tot la începutul anilor ’90, Mureșan a înființat Banca Dacia Felix, care, la un moment dat, a devenit sponsor al Universității Cluj. Tot el a făcut posibilă vizita lui George Bush, președintelui american de la acea vreme, în România, în anul 2002.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Denise Rifai, scandal cu Andreea Esca. Și-au aruncat cuvinte dure
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro