A murit Leo Iorga. De ce boală suferea fostul membru al formației Compact

de: Claudiu Surmei
02 11. 2019

Leo Iorga a murit, sâmbătă, la vârsta de 54 de ani. Artistul s-a luptat în ultimii opt ani de viață cu o boală cruntă, cancerul. Anunțul trist cu privire la trecerea în neființă a lui Leo Iorga a fost făcut de colegul său de trupă Adrian Ordean.

Leo Iorga a murit, după ce în ultmii opt ani de viață s-a luptat cu o boală cruntă

„Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună… DUMNEZEU SĂ-L IERTE. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, este anunțul făcut de Adrian Ordean pe Facebook.


Starea de sănătate a artistului se agravase în ultima perioadă, iar acesta a fost internat recent în spital după ce o pneumonie i-a recidivat.

„A revenit o pneumonie care credeam că s-a stins, în august o făcuse, când s-a operat la picior. De atunci el n-a mai putut să meargă. Am început voiajul prin spitale, să spunem, la Urgențe, la Marius Nasta, Sf. Luca. Din 12 august am umblat numai prin spitale”, a declarat un apropiat.

Leo Iorga a susținut ultimul concert pe 20 septembrie, la Arenele Romane, unde a ajuns în scaunul cu rotile și a impresionat audiența mai ales cu versurile „După ani și ani mă voi întoarce/După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând.”

La începutul anului 2011, Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, după ce și-a agravat starea de sănătate, fumând uneori chiar și patru pachete de țigări pe zi. El s-a operat în februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plămâni.

Pe 9 mai 2014, artistul a suferit o operație pe creier, în urma depistării unei metastaze.