A murit fotbalistul Sinisa Mihajlovic. Fosta legendă a lui Roma, Lazio și Inter avea doar 53 de ani

de: Bișinicu Andreea
16 12. 2022

Tragedie în fotbalul mondial. Fostul mare fotbalist Sinisa Mihajlovic a murit la vârsta de 53 de ani. A fost starul echipei Lazio Roma și antrenorul celor de la Bologna. Fostul mare sportiv se lupta cu leucemia de câțiva ani.

Fostul mare fotbalist Sinisa Mihajlovic a murit

Zi neagră pentru fotbalul italian. Sinisa Mihajlovic, unul dintre cei mai mari mijlocași ai sportului rege a încetat din viață la vârsta de 53 de ani, după o luptă lungă cu o boală necruțătoare, leucemie.

Anunțul decesului său a fost făcut de către familia regretatului sportiv, în presa internațională. Fostul antrenor al celor de la Bologna a fost diagnosticat în 2019 cu leucemie.

„Când am aflat vestea, a fost groaznic. Am plâns zile de-a rândul, m-am gândit cât de repede trece viaţa. Nu am plâns de frică.

Voi înfrunta boala, voi lupta aşa cum am făcut întotdeauna, cu capul sus! Este o maladie agresivă, dar pot să o înving!”, spunea Mihajlovic, atunci când a aflat diagnosticul medicilor.

Deși a învins, inițial, cancerul, boala a recidivat, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat considerabil în ultimele luni de viață. Sârbul a fost supus unui transplant de măduvă osoasă, iar o perioadă s-a simțit mai bine. Boala, însă, a revenit și Sinisa s-a stins din viață.

„E o veste tristă, foarte dură! Săracul, era bolnav! Îmi pare rău! L-am cunoscut, am stat de vorbă în vremea în care Adrian Mutu juca în Serie A. Un băiat deosebit. Este o veste groaznică, a fost un mare fotbalist”, a fost reacția lui Victor Becali, pentru ProSport.

Citește și Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Franța a câștigat meciul cu Maroc și va juca marea finală cu Argentina – FOTO & VIDEO

A făcut istorie la Inter și Lazio

Sinisa Mihajlovic a făcut istorie în Italia, activând la cluburile Lazio Roma și Inter Milano. Sportivul a început fotbalul la clubul croat HNK Borovo, după care s-a transferat la Vojvodina, în anul 1988.

După trei ani, jucătorul de fotbal a plecat la Steaua Roșie Belgrad, alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Transferul carierei sale în Serie A a avut loc atunci când a semnat contractul cu AS Roma, după care a mai jucat pentru Sampdoria, Lazio și Inter Milano.

Sinisa Mihajlovic a fost de două ori campion în Italia, de patru ori câștigător al Cupei Italiei și de trei ori câștigător al Supercupei, cu Lazio și Inter.

Regretatul sportiv s-a retras din activitate în anul 2006, la Inter, unde a devenit secundul lui Roberto Mancini. Din 2008 și-a început cariera de „principal” și le-a pregătit pe Bologna, Catania, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino și Sporting Lisabona. Între perioada 2012 – 2013, Mihajlovic a fost și selecționer al Serbiei.

Citește și „Gripa cămilei”, virusul care le dă emoții francezilor, înaintea meciului cu Argentina din finala Campionatului Mondial de Fotbal. Cine sunt cei trei jucători afectați