18 aug. 2024 | 09:23

A murit Alain Delon. Celebrul actor avea 88 de ani VIDEO

News
A murit Alain Delon. Celebrul actor avea 88 de ani VIDEO
A murit Alain Delon. Celebrul actor avea 88 de ani

Actorul francez care a cucerit generații întregi a murit duminică, la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de către copiii săi, care au dat o declarație pentru presă.

Alain Delon a murit la 88 de ani

Celebrul actor Alain Delon s-a stins din viață, la vârsta de 88 de ani. Anunțul dispariției sale a luat prin surprindere o lume întreagă, duminică dimineața. Declarația de presă făcută de cei trei copii a fost preluată de publicațiile din întreaga lume, în scurt timp.

”Alain Fabien, Anouchka și Anthony, împreună cu (câinele său) Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor. El s-a stins din viață în liniște în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectați intimitatea în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.

Legendarul actor a suferit un accident vascular cerebral în anul 2019, dar avea și cancer la sistemul limfatic. De la începutul acestui an, actorul se afla sub tutelă consolidată, astfel că nu mai putea decide singur cu privire la bunurile și banii săi. Copiii actorului se aflau în conflict cu privire la îngrijirea tatălui lor. Fiica actorului a fost acuzată de frații săi că ar fi vrut să îl ducă pe actor în Elveția pentru a-l îngriji, în timp ce el își exprimase dorința de a muri acasă, în Franța.

A murit Alain Delon. Celebrul actor avea 88 de ani

Alain Delon a murit la 88 de ani

Controversele în care a fost implicat

Alain Delon s-a născut pe 8 noiembrie 1935, în Sceaux, o suburbie a Parisului, Franța. După o copilărie marcată de divorțul părinților săi și o perioadă petrecută în internate, Delon s-a înrolat în Marina Franceză la vârsta de 17 ani. După ce și-a terminat serviciul militar, a făcut pasul către industria filmului.

Delon și-a făcut debutul cinematografic în 1957 cu un rol minor în filmul ”Quand la femme s’en mêle”. Cariera sa a luat avânt rapid după ce regizorul Luchino Visconti l-a distribuit în ”Rocco e i suoi fratelli” (1960), un film care i-a adus recunoaștere internațională. Aceasta a fost prima colaborare dintre Delon și Visconti, o relație profesională care a continuat cu succes în ”Il Gattopardo” (1963), unde Delon a jucat alături de Claudia Cardinale și Burt Lancaster. Alain Delon a avut o carieră de succes, jucând în numeroase filme care au devenit clasice.

De-a lungul carierei sale, Alain Delon a primit numeroase premii și distincții, inclusiv premiul ”César” pentru cel mai bun actor în 1985 pentru rolul din ”Notre histoire”. Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Cannes în 2019 a fost însoțit de controverse. Decizia de a-l onora pe Delon cu un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes a fost contestată de diverse organizații feministe, care au criticat comentariile și atitudinile lui Delon. Cu toate acestea, actorul a acceptat premiul, declarând că ”nu regretă nimic”.

Nu este însă singurul moment controversat din cariera sa. Alain Delon a fost adesea criticat pentru opiniile sale politice conservatoare și pentru comentarii percepute ca fiind misogine și homofobe. De exemplu, declarațiile sale în sprijinul Frontului Național din Franța și afirmațiile despre rolul tradițional al femeilor au generat reacții intense.

În anii ’60, Delon a fost implicat în scandalul ”Marković”, după asasinarea gărzii sale de corp, Stevan Marković. Deși nu a fost acuzat de nicio infracțiune, cazul a stârnit speculații și a afectat imaginea sa publică, din cauza zvonurilor că ar fi existat legături cu mafia.

Sursa foto: Instagram

Parteneri
Cine este stewardesa din Bistrița care a fost găsită moartă în Japonia. Avea 30 de ani și o viață înainte
Redactia.ro
Zodiile care vor începe un nou capitol în viața lor. Divinitatea o să îi apere de cele rele și îi ajută să reușească în ceea ce și-au propus
Click.ro
Pariul lui Lukașenko. După ce a fost acuzat de trădare, dictatorul bielorus vrea să-i rămână în grații lui Putin, dar nu cu orice preț
Digi24
Alexandra Stan, filmată GOALĂ pe plajă! Imaginile INCEDIARE le avem și se văd AICI
Vocea.biz
El este noul iubit al uneia dintre cele mai îndrăgite cântărețe! S-au cunoscut într-o excursie cu barca și s-au îndrăgostit!
Unica.ro
Imagini de senzație cu Alexia Eram. Cum a fos prinsă fata Andreei Esca
EVZ.ro
Cine e principalul suspect în cazul celor două crime din Constanța. După ce le-ar fi ucis pe Denisa și Delia, bărbatul care își spunea "Șacalul" posta clipuri pe TikTok / FOTO
Spynews
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Mediaflux
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cornel de la Insula Iubirii sezon 8, imagine emoționantă cu trei dintre copiii săi, în prima zi de școală. Cum a recționat Iustina
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro