14 mart. 2023 | 08:11

A intrat în istoria fotbalului românesc. Un jucător de la Universitatea Cluj a debutat în prima ligă la 14 ani, 11 luni și 13 zile

Sport
A intrat în istoria fotbalului românesc. Un jucător de la Universitatea Cluj a debutat în prima ligă la 14 ani, 11 luni și 13 zile

Ioan Ovidiu Sabău a trimis pe teren în meciul CFR Cluj – Universitatea Cluj un jucător în vârstă de 14 ani, 11 luni și 13 zile. Alexandru Bota este vărul lui Olimpiu Moruțan, internaționalul român de la Pisa, iar visul lui este să joace la FCSB. Atacantul șepcilor roșii a ajuns în top 3 cei mai tineri fotbaliști care au debutat în prima ligă.

Cine este Alexandru Bota, fotbalistul care a debutat în SuperLiga României la 14 ani, 11 luni și 13 zile

Universitatea Cluj a pierdut cu 4-0 meciul cu marea rivală CFR Cluj, dar antrenorul Ioan Ovidiu Sabău are totuși un motiv de satisfacție. În minutul 83, în momentul în care gazdele conduceau cu 3-0, antrenorul „șepcilor roșii” l-a scos din teren pe Ianis Stoica și a trimis pe teren un atacant de 14 ani, 11 luni și 13 zile. Alexandru Bota este vărul lui Olimpiu Moruțan și ocupă locul trei în topul celor mai tineri fotbaliști care au jucat în prima ligă din România.

„Vreau să joc la o echipă care se bate la campionat, FCSB, iar în străinătate mi-ar plăcea la nebunie să joc în Premier League. Idolul meu este Lionel Messi. Eu sunt decar, mijlocaș ofensiv.

Ce sfaturi ți-a dat Olimpiu Moruțan?

Muncă, muncă și iar muncă. Visez să-i calc pe urme, să jucăm împreună la națională, mi-a și zis asta”, a spus Alexandru Bota, luna trecută.

Top 3 cei mai tineri debutanți în istoria Ligii 1
1. Nicolae Dobrin 14 ani, 10 luni şi 5 zile (01.07.1962, Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti 5-1);
2. Alexandru Stoian 14 ani, 10 luni si 13 zile (28.10.2022, FC U Craiova 1948 – Farul/Viitorul 1-2);
3. Alexandru Cristian Bota 14 ani, 11 luni, 13 zile (13.03.2023, CFR Cluj – U Cluj 4-0);

Ce a spus Ioan Ovidiu Sabău, după meciul CFR Cluj – Universitatea Cluj 4-0

Jucătorii de la Universitatea Cluj au ironizat arbitrajul, după ce adversarii au beneficiat de trei lovituri de la 11 metri. Ioan Ovidiu Sabău nu este de acord cu ei și a spus că echipa lui Dan Petrescu, fostul lui coleg din prima reprezentativă a României, a fost mult mai bună.

„Cu o echipă bună ca CFR trebuie să joci foarte bine, fără greșeli. Le-am dat posibilitatea să vină cu mingi în careu. S-au dat și acele penalty-uri destul de ușor și e greu să revii. Azi n-a mers aproape nimic, chiar dacă ne-am pregătit foarte bine.

Încă nu suntem pregătiți să ducem atâtea meciuri la un nivel bun. A fost o relaxare. Aveam încredere că după 3 victorii la rând vom arăta bine, cu multă încredere. Dar CFR a fost mult mai în formă decât noi.

Cu CFR n-ai voie (n.r. – să faci henț). Noi am început destul de bine meciul, a venit acea centrare în care fundașul putea interpreta altfel faza. Sigur, ar fi foarte multe lucruri de spus. Pe noi ce ne interesează e că am terminat pe locul 9, începe un alt campionat.

Jucătorii se vor reface din punct de vedere fizic și mental. E un eșec usturător, dureros, dar asta e viața. Mergem mai departe. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul cu acești jucători în care în multe meciuri au arătat foarte bine. Nu pot fi supărat pe ei. Mergem înainte”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, potrivit digisport.ro.

Universitatea Cluj a terminat sezonul regular pe locul nouă, iar CFR Cluj se poziția a doua.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro