A încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori radio din România. Carol Mălinescu avea 74 de ani

de: Ștefan R. Apostol
25 09. 2024

Presa românească și radioul românesc este în doliu. Din păcate, a încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori radio din România. Carol Mălinescu avea 74 de ani.

Radioul românesc este în doliu

De două zile, radioul românesc este în doliu. În cursul zilei de 23 septembrie, conform unui anunț publicat de Radio România Actualități, românii aflau despre dispariția uneia dintre cele mai importante voci ale radioului românesc. Din păcate, Carol Mălinescu s-a stins din viață, la vârsta de 74 de ani.

„Ieri a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani, colegul nostru Carol Mălinescu, cunoscut ascultătorilor pentru rubrica difuzată la ora 6.50, de luni până vineri, timp de 33 de ani.”, scrie Radio România Actualități pe pagina de Facebook.

Carol Mălinescu, de 33 de ani vocea matinală a radioului românesc

Recunoscut pentru vocea sa amplă, românii care au ascultat zi de zi postul național de radio, timp de 33 de ani îl primeau în casele lor pe reputatul om de presă.

A fost, printre altele, și redactor șef al postului de radio Antena Bucureștilor, unde colegii îl țin minte ca un om al deciziilor și soluțiilor practice, majoritatea orientate către ascultători.

Conform unui fost coleg, Constantin Pașol, astăzi membru UZPR, prezentatorul era acel realizator cu „Vocea sa de bas-bariton care modela cuvintele într-o măsură apreciabilă pentru orice tip de public”.

De asemenea, în elogiul adus celui care a fost realizator timp de 33 de ani ai rubricii „150 de cuvinte”; Radio România actualități mai spune „Carol Mălinescu a fost, fără îndoială, un om care iubea necuvântătoarele. Și ne-ar fi spus că nu știa că are așa mulți prieteni!”.

Carol Mălinescu s-a stins din viață 74 de ani

Din păcate, radioul românesc pierde una din vocile importante în peisajul radiofonic, iar cei care l-au cunoscut și lucrat cu domnia sa, îi regretă dispariția:

„”150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă”, nu întotdeauna numărate, dar sigur cântărite, potrivite și rostite cu tâlc, mereu despre atitudinea care poate repara, cumva, cruzimea noastră, a oamenilor, în fața celor care nu se pot apăra, ar fi împlinit, luna viitoare, pe 14 octombrie, 33 de ani de la debut.

Mai este de spus că era dominat de soluțiile practice pe care le impune viața, dar nu înseamnă că nu mai păstra și puțin romantism, inspirat de o altă epocă”, notează Radio România.

Dumnezeu Să-l Ierte!