A început bătaia pe cea mai importantă resursă de pe Pământ. Oamenii nu pot trăi fără ea

A început bătaia pe cea mai importantă resursă de pe Pământ. Oamenii nu pot trăi fără ea
A inceput bataia pe cea mai importanta resursa de pe Pamant. Oamenii nu pot trai fara ea

În anumite colțuri ale globului, a început bătaia pe cea mai importantă resursă a lumii. Oamenii nu pot trăi fără ea, așa că situația este cu atât mai gravă! Care sunt ţările aflate deja în criză.

Cea mai importantă resursă de pe Pământ se găsește tot mai greu

Vara, când este foarte cald afară, bei apă. Atunci când au loc incendii puternice de vegetație, se folosesc sute de tone de apă. Apa este vitală vieții. Prin intermediul ei, râurile sunt pline de hrană peste oameni și animale. Fără apă nu am putea trăi! Apa reprezintă viaţă, energie şi distracţie. Dar ce se întâmplă atunci dacă o țară sau o comunitate nu mai are acest lichid vital? Începe războiul.

Într-un colț al lumii, seceta și managementul defectuos au dus la o penurie de apă la care populația a protestat prin confruntări sângeroase. Din cauza numeroaselor lacuri de acumulare, cursul singurului râu navigabil din Iran a fost întrerupt. Unele segmente ale râului au secat complet.

O altă țară afectată de criza apei este Libanul. Aceasta trece prin cea mai cruntă criză economică din istoria modernă. Sistemul de distribuire a apei s-a prăbușit. Presa vehiculează tot mai mult că națiunea libaneză ar putea răspunde prin războaie interne pentru cisterne şi rezervoare de apă.

Lipsa acestui lichid vital a dus la infracțiuni

Cea mai populată democrație din lume traversează o criză mortală a apei potabile. Deși India este țara fluviilor, națiunea suferă din cauza lipsei apei.

În ţara vecină, Pakistan, culturile au de suferit, la fel și oamenii din cauza lipsei apei. Această situație gravă a dus la apariția furtului de apă și a comerțului cu acest lichid vital. Unii comercianți locali au pus bazele unei șmecherii cu apă. O vând celui care își permite să o cumpere. În India și Pakistan, până la un război mai este doar un pas. Ambele țări au o sursă de apă comună, și anume gheţarii din Himalaya.

Brazilia, denumită ţara Amazonului, se confruntă cu o dublă criză de apă. O mare parte din populație nu are acces la apă potabilă, iar seceta din ultimii ani a făcut ravagii.

Despre criza de apă din Crimeea știe tot mapamondul. La fel de cunoscut este scenariul ca Moscova lui Vladmir Putin să pornească un nou război contra Ucrainei, pentru a-şi crea acces la surse de apă bună de băut.

Nici Turcia nu o duce bine deloc. Aici, seceta extremă a uscat pământul, iar râurile au secat. Acum, cel mai mare lac din ţară riscă să dispară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI