A fost semnat cel mai mare contract din istoria sportului! Valoare totală: 503 milioane de dolari

Patrick Mahomes a semnat cel mai mare contract din istoria sportului

Messi și Ronaldo nici nu visează la suma absolut incredibilă pe care o va încasa un jucător de fotbal american. Patrick Mahomes, quarterback al celor de la Kansas City, a semnat prelungirea înțelegerii sale pe următorii zece ani. Sportivul de 24 de ani va încasa între 450 și 503 milioane de dolari în această perioadă. Totul în funcție de anumite bonusuri de performanță. Este cel mai mare contract semnat în istoria sportului.

Mahomes depășește veniturile a trei jucători din MLB. Floyd Mayweather, abia pe locul 5

Noul contract va intra în vigoare abia în 2023. Nici până atunci lucrurile nu stau rău pentru Mahomes din punct de vedere financiar. Va încasa 83 de milioane de dolari de la Kansas City până în momentul în care se va activa noua înțelegere.

„De când ni s-a alăturat, Patrick a devenit unul dintre cei mai prolifici atleți din lume, indiferent de sportul de care vorbim.E un lider extraordinar și sunt încântat să anunț că va rămâne alături de noi mulți ani”, a declarat Clark Hunt, patronul lui Kansas.

Mahomes a ajuns în Kansas în 2017, când a fost a 10-a opţiune la general, în draft-ul sezonului respectiv. El a condus echipa spre primul titlu după 50 de ani în februarie, când a reuşit să câştige Super Bowl-ul. Quarterback-ul a fost cel mai bun jucător din NFL în 2018, când a doborât mai multe recorduri. În ultimul sezon a fost cel mai bun pasator din ligă.

Patrick Mahomes devine jucătorul cu contractul cel mai mare din lume și depășește alte cinci staruri din SUA. Unul dintre ei este Floyd Mayweather, care în 2013 lua peste 200 de milioane de dolari pentru un pachet de 13 lupte. Ceilalți trei sunt jucători din Liga Americană de Baseball.

  • Mike Trout, 426,5 milioane de dolari pe an / contract pe 12 ani
  • Bryce Harber, 330 milioane de dolari / contract pe 13 ani
  • Giancarlo Stanton, 325 milioane de dolari / contract pe 13 ani

A fost luată în considerare valoarea totală a contractelor, nu suma medie pe care sportivii o încasează în fiecare an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI