Tânărul care a furat 200.000 de euro, încercând să fugă cu banii într-un autocar de pasageri, a fost prins de polițiști. Care era destinația bărbatului prins la granița cu România, aflați în continuare.
Un tânăr de 27 de ani, care avea cetățenie dublă în Republica Moldova și România, fiind căutat de polițiștii din Germania după ce a furat bunuri în valoare de 200.000 de euro, a fost prins oamenii legii la granița cu țara noastră, când încerca să intre în România.
Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița l-au reținut pe bărbat, care este acuzat de autoritățile germane pentru „infracțiuni contra proprietății private“.
În încercarea de a fugi cu banii, bărbatul a urcat, marți seară, ca pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova și care trebuia să ajungă în Spania. Lucrurile nu i-au fost favorabile, căci, ajuns la punctul de frontieră, a fost prins de polițiști, care au descoperit că autoritățile germane au emis o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare și predare sau extrădare pe numele bărbatului.
Ulterior, el a fost predat unei echipe din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui.
Este deja un lucru bine știut că românii și-au format „o reputație“ de hoți peste hotare. Un alt caz care a șocat este cel al unei bande de hoți care au dat o lovitură de proporții în Mexic.
Pungașii au reușit să fure 1,2 miliarde de dolari din cca. 100 de bancomate. Grupul infracțional operează în destinații turistice încă din luna martie a anului 2014. Florian Todor, cel cunoscut drept „El Tiburon“ (Rechinul – n.r.) este, potrivit autorităților din Mexic, România și Statele Unite ale Americii, liderul hoților români.
„Riviera Maya“ este denumirea grupării de tip mafiot, și, deși poate părea șocant, a reușit să pună bazele propriei companii de bancomate denumită „Intacash“. Pentru a-și instala bancomatele în centrele turistice, gruparea a semnat un contract cu „Banco Multiva“, printr-o companie numită „Top Life Services“.
Cu ajutorul unor dispozitive sofisticate, românii au furat informații de pe cardurile introduse de turiști în bancomate, pe care le-au folosit ulterior pentru a crea carduri false cu scopul de a retrage sume de bani în țări precum India, Indonezia sau Taiwan.