A fiert coji de ouă și urzici, apoi le-a pus la rădăcina plantelor. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat apoi

de: Năstase Mirabela
29 04. 2021

În afară de îngrășămintele naturale tradiționale, ca să obții o recoltă bogată de legume poți să folosești și ingrediente pe care le ai în bucătărie sau pe lângă casă, cum ar fi cojile de ouă, urzicile ori ceaiul negru.

A fiert coji de ouă și urzici, apoi le-a pus la rădăcina plantelor

Astfel că infuzia de coji de ouă este un bun îngrășământ ce poate fi utilizat pentru culturile de roșii și de castraveți. Așadar, poți să strângi cojile de ouă rămase de la sărbătoarea de Paște și să le transformi, ulterior, în îngrășământ natural.

Ca să obții o infuzie din coji de ouă, vei avea nevoie de un borcan de trei litri pe care să îl umpli numai 1/3 cu coji de ouă. Apoi, trebuie să acoperi cojile de ouă cu apă, astfel că trebuie să torni peste cojile de ouă 2 litri de apă.

Cojile de ouă se lasă la infuzat trei zile, după care se va simți un miros specific de sulf, moment în care poți strecura soluția ce s-a obținut. Apoi, te poți apuca în voie să fertilizezi răsadurile de roșii și castraveți.

Și infuzia de urzici reprezintă un îngrășământ bogat pentru roșiile și castraveții din grădină. Tot ce trebuie să faci este să torni un litru de apă fierbinte peste 50 de grame de urzici. Acest amestec se lasă la infuzat vreme de două ore, după care această soluție poate să fie strecurată și se pot uda cu ea răsadurile de roșii și de castraveți.

Și ceaiul negru se poate folosi ca fertilizant natural pentru plantele tinere de roșii și de castraveți. Ca să obții o soluție din ceai negru, trebuie să torni trei litri de apă fierbinte peste 100 de grame de frunzulițe de ceai negru, iar amestecul se lasă apoi la infuzat vreme de trei zile. După ce cele trei zile au trecut, se strecoară soluția obținută și se diluează cu cinci litri de apă stătută, după care este numai bună de udat răsadurile.

La ce mai poți folosi coaja de ouă

Coaja de ouă este o sursă excelentă de calciu. Se curăță bine, se spală și se pune în cuptor pentru a se usca bine. Se pisează apoi coaja în mașina de cafea până rezultă un praf alb. Acest praf alb este perfect adăugat în aluaturi, cereale și în mâncare. Nu are gust, însă reprezintă o sursă foarte bună de calciu. Acest praf este bun și ca să cureți suprafețele.