A cumpărat piept de pui de la supermarket, dar a avut un șoc când a ajuns acasă. Ce a descoperit o gospodină

de: Ioana Bucur
27 03. 2024

O gospodină a cumpărat un pachet cu piept de pui de la supermarket, dar a avut un șoc când a ajuns acasă. Ce s-a întâmplat în momentul în care a desfăcut carnea și a început să o pregătească pentru a fi servită la cină.

O gospodină a avut parte de o surpriză neplăcută după ce a cumpărat piept de pui de la supermarket

O femeie din Texas, Statele Unite ale Americii, a făcut o descoperire neașteptată după ce și-a făcut cumpărăturile într-un celebru lanț de magazine.

Alesia Cooper a desfăcut pachetul cu piept de pui luat de la supermarket, pentru a-l prepara și pune pe masă, la cină, pentru copiii săi. Doar că atunci când a pus bucățile de carne sub jetul de apă, au început să se destrame.

Femeia a pozat imediat produsul și a publicat imaginile pe o platformă de social media.

„Cred că este carne sintetică”, a scris ea, în descrierea fotografiilor.

Imaginile au devenit virale

Postarea a devenit virală pe platforma X, iar unii utilizatori au explicat că femeia s-a confruntat, de fapt, cu un caz de „carne spaghete” – un fenomen care afectează un mic procent din păsările crescute la fermă.

„Carnea spaghete” este rezultatul reproducerii păsărilor în așa fel încât să se obțină exemplare cu un piept cât mai mare.

Te-ar putea interesa și: Cea mai ieftină reţetă cu piept de pui. E rapidă şi iese un deliciu, o vei face mereu de acum

Când unele găini ajung la o greutate nenatural de mare într-o perioadă scurtă de timp, țesuturile lor musculare de multe ori nu primesc suficient oxigen, ceea ce poate face ca fibrele să se separe.

Ce spune specialiștii despre „carnea spaghete”

Carnea poate fi consumată de oameni, singura diferență ar putea fi textura ceva mai tare decât în mod normal. Cercetătorii au ales această denumire pentru că fibrele de carne pot fi desfăcute cu mâna la fel ca niște spaghete.

Primele cazuri au apărut pentru prima dată în 2015 și au fost detectate în aproximativ patru până la cinci la sută din probele de carne de piept în 2019, a raportat Wall Street Journal.

„Există dovezi că aceste anomalii sunt asociate cu păsările ce se dezvoltă rapid”, a declarat pentru Wall Street Journal, dr Massimiliano Petracci, profesor de agricultură și științe alimentare la Universitatea din Bologna din Italia.

Te-ar putea interesa și: Secretul bucătarilor pentru cel mai fraged piept de pui. Ce să faci 15 minute înainte să-l gătești