A cumpărat o casă veche, însă ce a găsit în pod l-a marcat. Ce au lăsat acolo foştii proprietari: „A îngheţat în timp”

de: Ștefan R. Apostol
05 05. 2023

Atunci când ne decidem să investim într-o casă, poate și ceva mai veche, te aștepți să găsești lucruri normale de reparat sau de făcut. Fie un geam de reparat, sau de schimbat, o pardoseală care are nevoie de un nou lustru, etc. Dar, mai mult că a sigur, că nu te aștepți să pățești ca cel despre care vorbim și care a cumpărat o casă veche, iar ce a găsit în pod l-a marcat. Citește mai departe și vezi ce a fost găsit.

De ce unii sunt atrași să cumpere o casă veche?

Farmecul vechi, caracterul și măiestrie, când vorbim de o casă veche, sunt ceea ce le face atrăgătoare pentru cumpărătorii de case. De asemenea, o casă veche deține adesea o semnificație istorică în orașele în care este situată. Dacă vrem să cumpăram o casă veche, să zicem de 100 de ani, aceasta poate oferi multe beneficii.

Cu toate acestea, uneori nu este totul soare și curcubeu atunci când descoperi o problemă cu casa, iar o casă veche ar putea avea probleme electrice, probleme cu fundațiile și multe altele. Nu este absolut nimic greșit în a cumpăra o casă veche, chiar și de 100 de ani, dar trebuie doar să evalezi starea reală a casei, de preferință cu un inspector de case. În acest fel, poți să te concentrezi asupra a ceea ce ar putea să se ascundă în casa veche înainte de a cumpăra.

Vezi și: Ce au găsit doi parteneri într-o casă veche de 130 de ani i-a lăsat fără cuvinte. Totul a început cu o scrisoare, ce surpriză!

Se pare că britanicul despre care vorbim azi nu a avut lângă el pe cineva care să-l sfătuiască să caute cu mai mare atenție în podul casei, înainte de a o cumpăra. Așa că hai să vedem ce s-a întâmplat după ce a cumpărat o casă veche și ce este ceea ce a descoperit în podul acesteia.

A cumpărat o casă veche, însă ce a găsit în pod l-a marcat

În timp ce unii oameni își doresc o construcție nouă, alții vor să se mute în proprietăți bogate în istorie și caracter. Dar un bărbat a primit mai mult decât s-a așteptat după ce a explorat podul casei sale vechi, care a început ca magazin înainte de a fi transformată în biserică.

Acum, o casă de familie, proprietarul a explicat că știa istoria clădirii înainte de a o cumpăra, dar nu s-a așteptat niciodată să găsească rămășițele acesteia în podul său. Britanicul a intrat pe Reddit pentru a împărtăși „casa înfiorătoare” pe care a descoperit-o în podul său.

Vezi și: Cum faci acasă cea mai bună plachie de pește. Rețeta pescărească e veche de zeci de ani

Deși cunoștea istoria proprietății, nu se aștepta să găsească o casă întreagă acolo sus. După ce a urcat pentru prima dată în pod, el s-a confruntat cu un spațiu de nu mai mare de doi metri în înălțime, dar în tavanul acestuia exista o mică gaură care ducea în sus. Și-a făcut drum și a descoperit o altă casă în interiorul podului său.

„Era un magazin în care proprietarii locuiau la etaj. Dar a fost transformat într-o biserică.

Bănuiesc că proprietarii bisericii nu au vrut să se obosească să o dărâme, așa că au construit în jurul ei.”, a povestit britanicul pe Reddit.

„Casa înfiorătoare” din podul casei

Conform celor relatate de britanic, și dovedit cu poze (vezi galeria), pare să aibă un living, două dormitoare și o baie. Deși este în cea mai mare parte goală, înăuntru mai sunt câteva piese de mobilier și obiecte personale.

„Au pus izolație peste podeaua casei. Dar ceea ce este mai interesant este podeaua de la mansardă, nu este vorba de grinzi cu izolație între ele, ci de o podea din lemn masiv care acoperă întreaga mansardă, cu izolație deasupra.

Există vechituri, un dulap vechi, o anvelopă, o pălărie, o toaletă și o chiuvetă [înăuntru]. Mizerie, multă mizerie și păianjeni. Este ca și cum ar fi înghețat în timp acolo sus. Am văzut niște bucăți de ziar, va trebui să le adun și să văd dacă pot să scot un an de pe el.”, a mai povestit britanicul, conform Mirror.

Vezi și: Un cuplu a cumpărat o casă dărăpănată. Ce s-a întâmplat după ce tinerii s-au mutat în ea, e incredibil ce a urmat

În timp ce majoritatea utilizatorilor și-au împărtășit uimirea față de această casă ascunsă în podul său, alții l-au îndemnat să vândă proprietatea înainte ca fantomele să apară. Unii dintre cei care au reacționat la cele postate spun că „Este ca și cum foștii proprietari au ținut copii acolo sus pentru o vreme.