A creat un azil pentru câini, să-ți redea încrederea în oameni: ce se întâmplă acolo

Majoritatea oamenilor optează pentru câini frumoși, de rasă și în floarea vârstei, dar o femeie s-a decis să creeze un azil pentru patrupedele aflate la capătul opus al spectrului.

Dragostea unui câine pentru stăpânul său este necondiționată. Și-ar da viața ca să te salveze într-un set extrem de circumstanțe. Cu toate acestea, în momentul în care animalele de companie se îmbolnăvesc sau îmbătrânesc foart tare, sunt duse la diverse adăposturi. În cel mai bun caz, mor singure. De cele mai multe ori, sunt însă eutanasiate. 

Doar în Statele Unite, Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor a estimat că 2,6 milioane de câini și pisici au fost eutanasiate în adăposturi în 2011. În ultimii ani, valoarea cu pricina a scăzut la 1,5 milioane, dar tot ți se rupe sufletul gândindu-te la drama patrupedelor.

Chiar dacă nu poate face minuni pentru a salva milioane de suflete în fiecare an, Nicola Coyle a decis să-și transforme casa într-un azil pentru câini bolnavi, bătrâni și fără adăpost. În vârstă de 46 de ani, femeia s-a ancorat în această activitate deja de câțiva ani, dar în 2018 a creat și fundație pentru a-și amortiza o parte din costurile efortului.

A fost asistentă medicală când a decis să-și dedice restul vieții întrajutorării câinilor aflați în situații dramatice. Cei mai mulți dintre cei care îi calcă pragul mai au doar câteva luni de trăit. Ea îi adună de la adăposturi sau alte fundații care nu mai pot sau nu mai vor să aibă grijă de ei.

Azilul de câini deschis de Nicola Coyle este intitulat Grey Muzzle și îi ocupă tot timpul. Și-a implicat și cei doi copii în proiect, chiar dacă, momentan, are grijă de doar doi câini în același timp. În tot timpul cât are grijă de câini, îi hrănește, le oferă tratament, plimbări pe plajă, o ocazională friptură la pub-ul din apropiere și petrceri de aniversare. Chiar dacă nu le poate afla data nașterii, orice câine care ajunge la ea se bucură de o petrecere. Dacă vrei să afli mai multe despre eforturile ei, îi poți accesa pagina de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI