A combinat ridiche cu miere și a rămas uluit. Ce s-a întâmplat în organism, după doar 2 zile
Despre tratamentele naturiste ştie toată lumea că trebuie încercate înainte de a lua medicamente puternice, mai ales că acestea se dovedesc a fi utile de sute de ani. O mamă care nu mai ştia ce să facă pentru copilul ei care tuşea din ce în ce mai rău a combinat ridiche neagră cu miere. Ce s-a întâmplat în organism, după doar 2 zile, a lăsat-o fără cuvinte.
Reţeta siropului de ridiche neagră
Sezonul rece a sosit, motiv pentru care virozele sunt în toi. În cazul în care nu mai ştii ce să faci pentru a scăpa de tusea seacă, poţi încerca trucul de mai jos. Leacul a fost “inventat” de o mamă care dorea să amelioreze simptomele unei răceli puternice făcută de copilul ei. Aceasta a adaptat o reţetă ştiută de la bunici, iar rezultatul a devenit rapid unul dintre cele mai bune tratamente pentru această afecţiune.
Pentru sirop ai nevoie de o ridiche de aproximativ 400 de grame şi de două-trei linguri de miere. Cum procedezi?! Spală bine ridichea, usuc-o şi pune-o într-un bol sau pahar. Taie partea de sus, dar nu o arunca. Începe să scobeşti cu un cuţit în interior, lăsând cam 2 cm din pereţi. Pune mierea de albine, “capacul” şi lasă peste noapte. A doua zi, siropul obţinut poate fi consumat.
Mod de administrare:
Copii: o linguriţă, de 4-5 ori pe zi, înainte de a mânca
Adulţi: o lingură, de 4-5 ori pe zi, înainte de a mânca.
Poţi folosi aceeaşi ridiche de două ori. Practic, tot ce trebuie să faci este să pui, din nou, miere. Simplu, nu-i aşa?
Ridichea neagră, beneficii pentru sănătate
Un aliat minunat în vindecarea infecţiilor sistemului respirator, aceasta ajută la fluidizarea secreţiilor bronşice. De asemenea, este o sursă extraordinară de antioxidati cu rol antiinflamator, lucru care o face perfectă pentru răceală sau gripă.
Mai mult, aceasta conţine complexul de vitamine B, vitamina C, minerale precum fier, zinc şi magneziu, toate acestea facilitând fluxul de bilă şi menţinând ficatul sănătos. Şi pielea îţi va mulţumi dacă vei consuma ridiche neagră. Sucul este un tonic care ameliorează acneea, elimină petele de pe ten şi încetineşte îmbătrânirea pielii.
O sursă bună de potasiu şi magneziu, rădacinoasa menţine echilibrul chimic cerebral, îmbunătăţeşte memoria şi creşte capacitatea de concentrare. În plus, ajută şi la combaterea efectelor exceselor alimentare datorită conţinutului de fibre şi apă. Astfel, favorizează tranzitul intestinal.