A băut lapte în fiecare zi, timp de o lună, iar schimbările s-au observat imediat. Ce se întâmplă în corpul tău
Un pacient a băut lapte în fiecare zi, timp de o lună, iar schimbările s-au observat imediat, după cum au arătat și analizele experților. Află în rândurile de mai jos ce au descoperit specialiștii din domeniul sănătății despre consumul acestei băuturi. Ce ar trebui să știi despre produs, în afara faptului că este bogat în calciu.
A băut lapte în fiecare zi, timp de o lună
Laptele se numără printre cele mai consumate băuturi. Este cunoscut pentru cantitatea ridicată de calciu pe care o prezintă și, de multe ori, se întâmplă să fie iubit chiar și de persoanele care au intoleranță la lactoză. De-a lungul timpului, specialiștii din domeniul sănătății au efectuat numeroase studii privind impactul băuturii cu pricina asupra organismului uman.
Într-un caz recent, un pacient a băut lapte zilnic, timp de o lună. Bineînțeles, la experiment au participat mai mulți subiecți. Cercetătorii au analizat modul în care consumul acestei băuturi zi de zi poate să influențeze organismul uman și starea de sănătate generală. Schimbările au fost remarcate imediat.
Înainte de a vorbi despre acestea, trebuie să știm ce conține un pahar de aproximativ 240 de mililitri de lapte. Specialiștii spun că fiecare pahar de lapte de cantitatea menționată ne furnizează, printre altele: circa 8 grame de proteine, 50% din necesarul zilnic de vitamina B12, 25% din necesarul zilnic de calciu și 15% din necesarul zilnic de potasiu și vitamina D.
Ce schimbări au remarcat specialiștii
Dincolo de acestea, în organismul uman au loc o serie de schimbări importante, dacă o persoană consumă lapte zilnic. În primul rând, sănătatea sistemului osos s-ar putea îmbunătăți, datorită calciului și al vitaminei D. Sunt doi nutrienți vitali pentru sănătatea oaselor, au explicat specialiștii.
De asemenea, consumul zilnic de lapte ar putea să ajute la reducerea probabilității de dezvoltare a diabetului de tip doi. Analizele cercetătorilor au dezvăluit că, pe măsură ce consumul de lactate crește, riscul de îmbolnăvire de diabet scade.
Experții mai susțin că laptele poate să reducă riscul de dezvoltare de accident vascular cerebral, boli cardiovasculare și hipertensiune arterială. Asta, datorită conținutului ridicat de potasiu pe care îl prezintă, și alături de alte produse lactate. Acestea nu trebuie să fie bogate în grăsimi saturate, însă.
Te-ar putea interesa și: Cât timp rezistă laptele la frigider, după ce ai deschis cutia. Greşeala pe care o fac mulţi români
Mai mult decât atât, profilul nutrițional al laptelui ar putea să reprezinte unul dintre motivele pentru care anumite persoane sunt mai alerte mental, în ciuda faptului că înaintează în vârstă. Consumul zilnic de lapte a fost asociat cu un risc mai mic de dezvoltare de Alzheimer. Așadar, sănătatea creierului este în strânsă legătură cu consumul de produse lactate.