28 oct. 2024 | 16:44

Cum arăta Corina Chiriac acum 50 de ani. Imagini de colecție din tinerețea frumoasei artiste

Monden
Cum arăta Corina Chiriac acum 50 de ani. Imagini de colecție din tinerețea frumoasei artiste
Cum arăta Corina Chiriac acum 50 de ani. Imagini de colecție din tinerețea frumoasei artiste

Este considerată una dintre doamnele muzicii ușoare românești și, deși a împlinit zilele trecute venerabila vârstă de 75 de ani, păstrează aceeași eleganță și aceleași trăsături ca în tinerețe. Puțini își mai aduc aminte însă cum arăta Corina Chiriac atunci când s-a lansat în muzică.

Corina Chiriac, la fel de elegantă ca în tinerețe

Corina Chiriac este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din România, fiind o figură emblematică a muzicii ușoare românești din vechea generație. Cu o carieră care se întinde pe mai multe decenii, Corina Chiriac a rămas o prezență constantă în inimile publicului român, iar parcursul său profesional și personal continuă să inspire generații.

Născută la 26 octombrie 1949, la București, Corina Chiriac a crescut într-o familie de muzicieni, ceea ce a contribuit la dragostea ei pentru artă și muzică. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac, a avut o influență majoră, încurajând-o să își urmeze visul de a deveni cântăreață. A debutat la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia în anul 1970, unde a atras imediat atenția publicului și a specialiștilor din industrie. Vocea, timbrul unic și prezența scenică deosebită i-au garantat un loc special în peisajul muzicii românești.

În anii ’70 și ’80, Corina Chiriac s-a bucurat de o popularitate imensă, interpretând unele dintre cele mai îndrăgite piese ale muzicii ușoare românești. Printre melodiile sale celebre se numără „Strada speranței”, „O clipă de sinceritate”, „Inimă, nu fi de piatră” și „Vino, iubire, înapoi”. Aceste piese, devenite hituri, au fost difuzate frecvent la radio și au fost cântate de mii de români, făcând parte din cultura muzicală a acelei perioade.

Cariera Corinei Chiriac este marcată de numeroase premii și distincții, care îi certifică talentul și contribuția la muzica românească. De-a lungul anilor, artista a câștigat premii importante la festivaluri naționale și internaționale, iar succesul său s-a extins și peste hotare. De exemplu, a participat la concursuri internaționale de prestigiu în Germania, Polonia, Cehoslovacia și Bulgaria, unde a obținut numeroase aprecieri. Unul dintre momentele sale de vârf a fost câștigarea Premiului al II-lea la Festivalul Internațional al Cântecului din Sopot, Polonia, unde a fost recunoscută ca una dintre cele mai bune voci din Europa de Est.

Între muzică și viața personală

Deși s-a bucurat de o carieră de succes, viața personală a Corinei Chiriac a fost marcată de suișuri și coborâșuri. Artista s-a căsătorit în anii ’90 cu omul de afaceri Virgil Anastasiu, însă mariajul nu a durat foarte mult. A fost o perioadă de încercare pentru Corina, care a preferat să își canalizeze energia spre carieră și să se concentreze pe pasiunea sa pentru muzică și artă.

Corina Chiriac a fost mereu discretă cu privire la viața sa sentimentală, preferând să își păstreze intimitatea departe de ochii publicului. Cu toate acestea, artista a vorbit deschis despre spiritualitate, despre credința sa în Dumnezeu și despre cum aceasta a ajutat-o să depășească momentele dificile din viață. În mai multe interviuri, artista a menționat că valorile sale spirituale au jucat un rol important în formarea sa ca om și că acestea i-au oferit echilibrul de care a avut nevoie în fața provocărilor.

 

Parteneri