27 oct. 2024 | 14:16

Top 10 locuri din lume despre care se spune că sunt bântuite. Poveștile lor sunt terifiante, dar atrag mii de turiști în perioada Halloween-ului

Turism
Top 10 locuri din lume despre care se spune că sunt bântuite. Poveștile lor sunt terifiante, dar atrag mii de turiști în perioada Halloween-ului
Top 10 locuri bântuite din lume

În fiecare an, în perioada Halloween-ului, turiști din întreaga lume pornesc în căutarea celor mai înfiorătoare și misterioase locuri bântuite. Poveștile care circulă despre aceste locuri sunt pline de întâmplări terifiante, legende locale și fenomene inexplicabile. De la castele medievale cu fantome la insule izolate și conace abandonate, iată o listă cu top 10 locuri bântuite din lume care atrag mii de vizitatori curajoși, dornici să experimenteze paranormalul.

Castelul Bran, România

Poate cel mai cunoscut loc „bântuit” din lume, Castelul Bran este asociat cu legenda lui Dracula, bazată pe domnitorul Vlad Țepeș. Situat în inima Transilvaniei, castelul medieval atrage turiști din întreaga lume, fascinați de povestea vampirului care a inspirat romanul lui Bram Stoker. Legendele spun că Vlad Țepeș ar fi folosit castelul ca fortăreață și că sufletele victimelor sale încă bântuie coridoarele întunecate și camerele secrete. Pe lângă priveliștea impresionantă, Castelul Bran oferă și tururi de Halloween în care participanții pot explora castelul noaptea, într-o atmosferă de groază autentică.

Insula Păpușilor, Mexic

Insula Păpușilor (La Isla de las Muñecas), situată în Xochimilco, Mexic, este locul ideal pentru cei care doresc să trăiască o experiență înfricoșătoare. Potrivit legendei, o fetiță s-a înecat în apele din jurul insulei, iar păpușile atârnate de copaci au început să apară după ce un bărbat pe nume Don Julian Santana a decis să le pună acolo pentru a alunga spiritul fetiței. Păpușile mutilate, uneori acoperite de mucegai și murdărie, dau insulei un aspect terifiant, iar localnicii cred că păpușile prind viață pe timp de noapte, fiind animate de spirite.

Turnul Londrei, Marea Britanie

Turnul Londrei este cunoscut nu doar pentru istoria sa bogată, ci și pentru poveștile de groază legate de execuții și fantome. Se spune că fantoma Annei Boleyn, una dintre soțiile decapitate ale regelui Henric al VIII-lea, bântuie încă prin curțile și camerele turnului, ținându-și capul în mâini. De asemenea, se zvonește că ar apărea și alte spirite, inclusiv ale unor prinți care au fost închiși și omorâți acolo. Turnul devine o destinație populară în perioada Halloween-ului, când turiștii pot participa la tururi tematice și evenimente speciale.

Castelul Edinburg, Scoția

Edinburg este considerat unul dintre cele mai bântuite orașe din Europa, iar Castelul Edinburg este în centrul acestor povești. Cu o istorie plină de războaie, execuții și tortură, nu este de mirare că se spune că locul este bântuit. Vizitatorii au raportat sunete ciudate, umbre care dispar și chiar senzații neplăcute de frig în anumite părți ale castelului. Există și tururi speciale, în care ghizii povestesc legendele și mărturiile celor care au trăit experiențe inexplicabile.

Insula Alcatraz, Statele Unite

Insula Alcatraz, cunoscută pentru celebra închisoare federală, a fost locul de detenție pentru unii dintre cei mai periculoși criminali americani, printre care și Al Capone. Chiar dacă închisoarea a fost închisă în 1963, se spune că spiritele prizonierilor încă bântuie celulele și coridoarele întunecate. Vizitatorii și personalul au raportat sunete de pași, voci inexplicabile și senzații de neliniște. În perioada Halloween-ului, turiștii pot participa la tururi de noapte, ceea ce face experiența și mai terifiantă.

Cimitirul Père Lachaise, Franța

Père Lachaise din Paris este cel mai mare cimitir din oraș și găzduiește mormintele unor personalități celebre, precum Jim Morrison, Oscar Wilde și Edith Piaf. Se spune că spiritele unora dintre cei înmormântați aici nu și-au găsit încă liniștea și că în cimitir se aud adesea șoapte și sunete ciudate. Tururile de noapte în perioada Halloween-ului oferă ocazia de a explora cimitirul sub lumina lunii, adăugând un strop de mister și suspans.

Bhangarh Fort, India

Fortăreața Bhangarh, situată în Rajasthan, India, este considerată unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. Construită în secolul al XVII-lea, fortăreața a fost abandonată după ce un blestem teribil ar fi căzut asupra ei. Legenda spune că un vrăjitor a aruncat un blestem asupra locului după ce a fost respins de o prințesă frumoasă. De atunci, se crede că spiritele bântuie ruinele, iar accesul în fortăreață este interzis pe timp de noapte.

Castelul Leap, Irlanda

Castelul Leap din Irlanda are o istorie înfiorătoare și sângeroasă, fiind cunoscut pentru conflictele între clanuri și poveștile de trădare. Se spune că fantomele locului, printre care și cea a unui preot ucis în timpul unei lupte de putere, bântuie castelul. O încăpere, numită „Bloody Chapel”, este deosebit de faimoasă pentru fenomene paranormale. În timpul Halloween-ului, castelul devine o atracție populară pentru cei care doresc să experimenteze atmosfera sinistră și să audă povestirile înfiorătoare.

The Myrtles Plantation, Statele Unite

Situată în Louisiana, The Myrtles Plantation este considerată una dintre cele mai bântuite case din America. Construită în 1796, plantația are o istorie plină de tragedii și mistere, inclusiv povești despre sclavi uciși și membri ai familiei care au murit în moduri inexplicabile. Turiștii au raportat apariții fantomatice, sunete ciudate și chiar mirosuri inexplicabile. Tururile de Halloween sunt foarte populare, oferind vizitatorilor șansa de a explora locul pe timp de noapte.

Aokigahara (Pădurea Sinucigașilor), Japonia

Aokigahara, cunoscută și sub numele de „Pădurea Sinucigașilor”, este un loc cu o reputație sinistră. Situată la baza Muntelui Fuji, această pădure densă și liniștită a devenit faimoasă din cauza numărului mare de sinucideri care au avut loc aici. Se spune că spiritele celor care și-au luat viața bântuie locul, iar turiștii care vizitează pădurea au raportat senzații de neliniște și sunete misterioase care vin din adâncul pădurii. În ciuda reputației sale, pădurea continuă să atragă vizitatori curioși, mai ales în perioada Halloween-ului.

Aceste locuri bântuite din întreaga lume nu sunt doar povești de groază, ci destinații turistice autentice care atrag anual mii de curioși. Fie că ești în căutarea unei aventuri paranormale sau doar dorești să explorezi locuri pline de istorie și mister, aceste destinații te vor face să simți fiori pe șira spinării și să trăiești o experiență memorabilă.

Parteneri
Primele imagini cu Iancu Sterp în costum de mire. Fratele lui Culiță radiază de fericire
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu. 'Am băgat foarte mulți bani'
Unica.ro
Un ingredient banal curăță perfect. E ieftin și lasă casa Lună
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Se schimbă Codul Rutier! Noua regulă se aplică de astăzi, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a confirmat! Seniorii primesc o nouă majorare: Este o noutate a acestei legi a pensiilor
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro