26 oct. 2024 | 13:31

Cum va fi afectat mersul trenurilor de schimbarea orei. Anunțul făcut de CFR

Utile
Cum va fi afectat mersul trenurilor de schimbarea orei. Anunțul făcut de CFR
Cum va fi afectat mersul trenurilor de schimbarea orei. Anunțul făcut de CFR

În acest weekend, România va trece la ora de iarnă, o schimbare anuală care marchează sfârșitul programului de vară. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 04:00 dimineața, care va deveni ora 03:00. Ce impact are această schimbare asupra circulației mijloacelor de transport în comun.

Cum influențează schimbarea orei mijloacele de transport

Schimbarea din noaptea de sâmbătă spre duminică aduce o oră în plus de somn pentru toată lumea. Totuși, trecerea la ora de iarnă poate veni și cu câteva modificări în programul mijloacelor de transport în comun, mai ales al celor care circulă pe timp de noapte. Conceptul de trecere la ora de iarnă are ca scop adaptarea orelor de activitate la lumina naturală, astfel încât să profităm cât mai mult de lumină pe parcursul zilelor mai scurte de iarnă.

Trecerea la ora de iarnă poate influența și programul mijloacelor de transport în comun, în special pe liniile de tren, autobuz și tramvai cu circulație de noapte. Majoritatea companiilor de transport din România, precum CFR și societățile locale de transport public, își adaptează orarele pentru a asigura continuitatea și a preveni întârzierile.

Anunțul făcut de CFR Călători

CFR Călători a transmis, prin intermediul unui comunicat, ce se întâmplă cu trenurile în această noapte.

”Trecerea la ora Europei de Est nu modifică mersul trenurilor în vigoare. În noaptea de 26/27 octombrie 2024, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei de Est oficială se face în aceeaşi zi de 27 octombrie 2024, între staţiile de frontieră trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare”, se arată pe site-ul CFR.

Pentru a evita confuziile, călătorii sunt sfătuiți să verifice programul actualizat al mijloacelor de transport. Majoritatea companiilor oferă informații actualizate pe site-urile oficiale și în stațiile de transport, iar personalul din gări și autogări este instruit să ofere asistență călătorilor.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Tunelul faimos din România care va fi readus la viață. A fost construit de Anghel Saligny și a avut un rol important timp de aproape 100 de ani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Avertisment pentru români. Țepe mari înainte de Black Friday
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Se renunță la ora de vară? Anunțul venit chiar acum de la Comisia Europeană
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
INTERZIS TOTAL de SF. DUMITRU! E MARE PĂCAT AZI, 26 Octombrie
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro