18 oct. 2024 | 17:12

Adrian Marțian, reținut de poliție? Primele declarații ale avocatului său, după ce tatăl celor trei copii din Hunedoara i-ar fi dus în Serbia

News
Adrian Marțian, reținut de poliție? Primele declarații ale avocatului său, după ce tatăl celor trei copii din Hunedoara i-ar fi dus în Serbia
Adrian Marțian, reținut de poliție? Primele declarații ale avocatului său, după ce tatăl celor trei copiii din Hunedoara i-ar fi dus în Serbia

Răsturnare de situație în cazul copiilor din Hunedoara care au dispărut de acasă în cursul zilei de luni. Cei trei minori au fost găsiți în Serbia, alături de tatăl lor. Chiar Adrian Marțian a fost cel care i-a luat și i-a dus acolo, iar autoritățile au deschis o anchetă în acest caz..

Adrian Marțian s-a ales cu dosar penal

Poliția din Hunedoara a mers în Serbia după Adrian Marțian și cei trei copii ai săi, după ce acesta a trecut granița cu ei la începutul săptămânii. Omul de afaceri a alertat autoritățile inițial pentru a semnala dispariția minorilor, după care a fost găsit împreună cu ei, în Serbia. Marți, a apărut o filmare cu cei trei copii, în care aceștia spuneau că vor să stea cu tatăl lor, nu cu mama.

Joi noaptea, polițiștii din Hunedoara au mers în Serbia după Adrian Marțian și după copii și au încercat să îl convingă pe acesta să revină în țară. După câteva ore de discuții, afaceristul a fost de acord să se întoarcă împreună cu copiii în țară. La revenirea în România, minorii au ajuns în grija autorităților, iar pe numele lui Adrian Marțian a fost deschis un dosar penal.

”În urmă cu puţin timp, ca urmare a probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani, din Simeria, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi arestare Preventivă Deva şi urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Hunedoara, într-un comunicat de presă, vineri.

Ce a spus avocatul său

La întoarcerea în țară, avocatul lui Adrian Marțian declara că nu este o situație gravă și că nu se pune problema ca acesta să fie reținut de polițiști.

”Nu e nicio situație gravă sau ieșită din comun. Nu, nici vorbă de așa ceva. Vine de bună voie, explică situația, nu sunt probleme”, a spus avocatul Dan Dogaru, potrivit Știrile Pro TV.

Poliția încearcă să afle cum a fost posibil ca omul de afaceri să treacă frontiera cu cei trei copii ai săi. Potrivit legii, minorii trebuie să fie însoțiți de ambii părinți atunci când ies din țară sau părintele însoțitor să aibă o procură notarială prin care celălalt părinte să își exprime acordul ca minorii să părăsească țara.

 

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Secretul gogonelelor murate. Cum rezistă perfect peste iarnă
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro