14 oct. 2024 | 13:53

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 14-20 octombrie: Temperaturile scad, iar precipitațiile se transformă în ninsoare, la munte

Vremea Meteo
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 14-20 octombrie: Temperaturile scad, iar precipitațiile se transformă în ninsoare, la munte
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 14-20 octombrie

Meteorologii au emis prognoza pentru săptămâna 14-20 octombrie, iar vremea se va răci cu câteva grade față de prima jumătate a lunii. Toamna pare că își intră din ce în ce mai serios în drepturi, iar la munte este posibil să ningă. Care vor fi maximele și minimele înregistrate săptămâna aceasta.

Cum va fi vremea în săptămâna 14-20 octombrie

A treia săptămână din luna octombrie vine cu temperaturi ceva mai scăzute decât precedentele. După un weekend cu maxime de 20 de grade, valorile înregistrate de termometre vor scădea simțitor, în majoritatea regiunilor. Astfel, maximele înregistrate în această săptămână vor fi de până la 18 grade Celsius, iar fenomenele meteo vor fi specifice acestei perioade a anului.

A doua jumătate a lunii octombrie va fi mai bogată în precipitații decât în anii anteriori, spun meteorologii. În sudul Olteniei, sud-estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, cantitățile de precipitații vor fi cele mai abundente în această perioadă. Ploile își vor face simțită prezența începând cu noaptea de luni spre marți.

”După acest episod cu vântul de astăzi, prin acest cod galben din partea de est a teritoriului, vom mai avea intensificări ale vântului prin prima parte a săptămânii, în zona montană, mai ales, dar și în zilele ce urmează, tot la fel prin partea de est a teritoriului și tot în zona de zona de sud-vest, cu viteze în general de 40-50km/h pentru zonele joase și viteze ușor mai mari pentru zona montană”, a explicat meteorologul Diana Giurgiu, într-o intervenție la Digi24.

Unde va fi cel mai frig

În timp ce maximele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius, minimele înregistrate pe parcursul acestei săptămâni vor fi cuprinse între 3 și 9 grade. Cel mai cald va fi, spun meteorologii, în zona litoralului, iar temperaturile cele mai mici se vor înregistra în zonele montane și în cele depresionare. Aici, ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare și vor fi, de asemenea, condiții de polei, pe fondul răcirii vremii.

”În prima parte a săptămânii, pentru partea de sud a teritoriului, aceste valori de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade și anume așteptăm ca în prima parte a săptămânii temperaturile maxime să urce spre 23-24°C pentru zona de sud a teritoriului, dar în zilele ce urmează, cu mici oscilații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, temperaturilre se vor afla cumva în jurul normelor. În această perioadă ar trebui să avem temperaturi maxime cuprinse între 14 și 20 de grade, iar în ceea ce privește regimul temperaturilor de pe parcursul nopților, deci temperaturile minime, acestea să fie cuprinse cam între 3 și 9 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare și ușor mai ridicate în zona litoralului”, a mai explicat meteorologul Diana Giurgiu.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Zodiile protejate de Sfânta Parascheva. Urmează să aibă spor în aceste domenii
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Cutremur la TV. Titanul român al televiziunii revine după 11 ani: Mai mult de frică!
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
Putin e GATA de RĂZBOI cu NATO! Anunțul serviciilor SECRETE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro