09 oct. 2024 | 15:19

Linia tramvaiului 41 din București e blocată, după ce o mașină a zburat prin parapet și s-a răsturnat în Pasajul Lujerului

Știri generale
Linia tramvaiului 41 din București e blocată, după ce o mașină a zburat prin parapet și s-a răsturnat în Pasajul Lujerului
Linia tramvaiului 41 din București e blocată, după ce o mașină a zburat prin parapet și s-a răsturnat în Pasajul Lujerului din Capitală. Primele detalii ale accidentului

Un accident dramatic s-a produs miercuri în Pasajul Lujerului din București, blocând complet circulația tramvaielor de pe linia 41. O mașină a pierdut controlul și s-a răsturnat, ajungând pe calea de rulare a tramvaielor. Incidentul a creat panică în rândul trecătorilor și al șoferilor aflați în zonă.

Accidentul a blocat linia de tramvai 41

Conform primelor informații, autoturismul implicat în accident se deplasa pe sensul de mers către Piața Presei, când a pierdut controlul și a rupt parapetul, răsturnându-se în zona căii de rulare a tramvaielor.

Linia de tramvai 41, una dintre cele mai importante și aglomerate linii din Capitală, a fost blocată la intrarea în Pasajul Lujerului.

Evenimentul a afectat semnificativ circulația mijloacelor de transport în comun, mai ales că această rută este folosită zilnic de mii de călători.

Blocajul a creat dificultăți majore pentru cei care se îndreptau spre locurile de muncă sau alte destinații, tramvaiele fiind oprite pe toată durata intervenției autorităților.

Din cauza blocajului, Societatea de Transport București (STB) a luat măsuri rapide și a înființat o linie de autobuz temporară, linia navetă 641, care asigură transportul între Ghencea și Piața Presei, pentru a prelua fluxul mare de călători.

Impactul asupra traficului și reacția trecătorilor

Accidentul nu a provocat doar blocajul liniei de tramvai, ci a perturbat și traficul rutier din zonă. Mașinile care circulau pe lângă Pasajul Lujerului au fost încetinite, iar unii șoferi au ales să ocolească zona pentru a evita aglomerația.

În ciuda intervenției rapide a echipajelor de poliție și pompieri, care au venit să elibereze calea de rulare, timpul necesar pentru ridicarea vehiculului răsturnat a prelungit haosul din zonă.

Trecătorii aflați în preajma pasajului au fost martorii unui moment de groază, mulți dintre ei fiind șocați de zgomotul produs de impactul mașinii cu parapetul. Deși nimeni nu a fost rănit grav, martorii au descris scena ca fiind „ca într-un film de acțiune”.

Oamenii au fost văzuți încercând să se adăpostească rapid, de teamă că mașina ar putea ajunge și mai departe pe trotuare.

Autoritățile urmează să stabilească cauzele exacte ale accidentului, însă, cel mai probabil, viteza excesivă sau condițiile nefavorabile de drum ar putea fi factorii principali.

Până la reluarea normală a circulației tramvaielor pe linia 41, STB îndeamnă călătorii să folosească rutele alternative puse la dispoziție.

Acest incident ne reamintește cât de importante sunt măsurile de siguranță în trafic, mai ales în zonele aglomerate din Capitală.

Sursa foto: Facebook Info Trafic București și Ilfov/Răzvan Mihai

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Florin Piersic trăiește un adevărat coșmar: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro