02 oct. 2024 | 16:46

Victorie pentru Simona Halep la Hong Kong. Cu cât a învins-o românca pe Arina Rodionova în runda inaugurală

News
Victorie pentru Simona Halep la Hong Kong. Cu cât a învins-o românca pe Arina Rodionova în runda inaugurală
Victorie pentru Simona Halep la Hong Kong. Cu cât a învins-o românca pe Arina Rodionova în runda inaugurală

Zi importantă pentru Simona Halep și pentru tenisul românesc. După doi ani de pauză, sportiva s-a calificat miercuri în turul doi al turneului de la Hong Kong, impunându-se în fața Arinei Rodionova, într-un meci de peste două ore.

Simona Halep, în turul doi la Hong Kong

Au trecut mai bine de patru luni și jumătate de când Simona Halep nu mai jucase un meci oficial, însă la început de octombrie, sportiva a revenit în competiții. Halep participă la turneul de la Hong Kong, unde a învins-o în primul tur pe Arina Rodionova, cu scorul 6-2, 4-6, 6-4. Este primul meci oficial al româncei, după problemele de la genunchi, care au forțat-o să stea departe de competiții în ultimele luni. În turul doi, Halep o va întâlni pe Anna Blinkova, numărul 78 mondial şi favorită 7.

Cu câteva luni înainte, Simona Halep s-a retras de la turneul din Paris, din cauza unor probleme la genunchi. A petrecut câteva luni antrenându-se și a făcut recuperare în Italia pentru problema medicală avută. În urmă cu câteva săptămâni, dădea de înțeles că este gata să revină în competiții, iar acum a primit un Wild Card pentru a participa la turneul de la Hong Kong.

Este prima victorie a româncei, după 778 de zile, după cum notează și presa străină. Ultimul meci câștigat de Simona a fost cel cu Anastasia Potapova, pe 17 august 2022, la Cincinnati. În octombrie 2022, sportiva primea rezultatul testelor antidoping și era suspendată din tenisul profesionist. A început atunci un proces anevoios, prin care Halep spera să își dovedească nevinovăția și care s-a încheiat în februarie, anul acesta.

Simona Halep a castigat la Hong Kong

Simona Halep a câștigat în primul tur la Hong Kong

Ce planuri are sportiva

”E greu să spun acum pentru că încă sunt în recuperare cu genunchiul, plănuiesc ca la final de octombrie să merg să joc un turneu în Hong Kong. Mi-aș dori tare mult, pentru că mi-e dor, simt lipsa competiției și sper să fiu sănătoasă și aptă să joc. Ăsta este planul acum”, a declarat recent Simona Halep.

În urma declarației, sportiva s-a mobilizat și a câștigat primul meci după mai bine de doi ani. Halep pare să își fi revenit la forma de dinainte de suspendare, iar problema de la genunchi dă semne că a dispărut.

”Un mic update pentru susținătorii mei: în primul rând vă mulțumesc pentru toate mesajele frumoase!!! Am fost in Italia la recomandarea domnului Dobre pentru a încerca să rezolv cu accidentarea. A fost o deplasare benefică și mă bucur tare mult să îl am alături pe domnul Dobre. Hope to be back on court soon (Sper să mă întorc curând pe teren)”, a transmis Simona pe Instagram, de curând.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Cartofii perfecți pentru prăjit. Acest soi e folosit de marii bucătari
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro