20 sept. 2024 | 23:33

O pisică pierdută de stăpânii aflați în concediu, la peste 1.200 de km de casă, s-a întors singură, traversând „țări și mări” după două luni

Știri generale
O pisică pierdută de stăpânii aflați în concediu, la peste 1.200 de km de casă, s-a întors singură, traversând
Curajoasa pisică siameză Rayne Beau a ajuns în toate buletinele de știri de peste ocean după ce a parcurs peste 1.200 de kilometri pentru a se întoarce acasă. (Foto: USA Today)

Legătura dintre un animal de companie și stăpânul său poate depăși orice graniță – și nu doar cele fizice. Aceasta este povestea incredibilă a lui Rayne Beau, o pisică siameză de doi ani, care, după ce a dispărut în Parcul Național Yellowstone din Wyoming, a parcurs peste 1.200 de kilometri pentru a se întoarce acasă, în California, relatează USA Tuday.

Dispariția neașteptată din Yellowstone

Totul a început în iunie, când Benny și Susanne Anguiano, locuitori ai orașului Salinas, din comitatul Monterey, California, s-au bucurat de o vacanță de cinci zile în Parcul Național Yellowstone. Într-o zi, pisica lor Rayne Beau a dispărut în pădure, lăsându-i pe stăpâni într-o stare de disperare. Timp de zile întregi, cuplul a căutat frenetic prin parc, echipat cu spray împotriva urșilor, în speranța de a-și găsi prietenul necuvântător.

Pe 8 iunie, în ciuda căutărilor extinse, Benny și Susanne au fost nevoiți să-și încheie vacanța fără Rayne Beau, rămânând doar cu promisiunea rangerilor parcului că vor fi anunțați dacă pisica este găsită. Deși speranța lor părea pierdută, un semn divin a părut să apară în drumul lor spre casă – un dublu curcubeu pe cer, pe care Susanne l-a interpretat ca pe o reasigurare că Rayne Beau era în siguranță.

O revenire miraculoasă

Două luni mai târziu, în luna august, cuplul a primit un apel surprinzător de la un adăpost de animale din Roseville, la nord-est de Sacramento. Un mesaj vocal le-a anunțat că pisica lor a fost găsită. La început sceptici, Benny și Susanne au crezut că este o înșelătorie. Însă când adăpostul le-a trimis o fotografie, confirmarea vizuală i-a făcut să realizeze că Rayne Beau, într-adevăr, supraviețuise și călătorise înapoi spre casă.

Cu emoții amestecate și rețineri, cuplul a condus peste trei ore până la adăpost, fără să își exprime bucuria deplină până când nu și-au văzut pisica în fața ochilor. Când au fost sigur că este Rayne Beau, lacrimile de fericire nu au întârziat să curgă. „Când am realizat cu certitudine, am început să plângem cu toții, îmbrățișându-ne,” a declarat Susanne.

Proprietara pisicii siameze Rayne Beau

Proprietara pisicii siameze care și-a găsit drumul înapoi, parcurgând 1.200 de kilometri. (Foto: USA Today)

Supraviețuire în condiții grele

Deși nimeni nu știe exact cum a reușit pisica să parcurgă acea distanță imensă din Yellowstone până în California, aspectul său fizic a arătat că nu a fost o călătorie ușoară. Când a fost găsită, Rayne Beau cântărea doar aproximativ 3,5 kilograme, jumătate din greutatea sa inițială de 6 kilograme. Veterinarii au descoperit că nivelul de proteine din sângele pisicii era scăzut, sugerând o alimentație insuficientă pe parcursul celor două luni de absență.

Picioarele sale erau crăpate și uscate, semne clare ale unei călătorii dificile prin terenuri accidentate. „Sărmanul părea un pisoi de șase luni,” a spus Benny, descriind starea în care au găsit-o. După o perioadă de îngrijire și alimentație corectă, Rayne Beau a început să-și recapete forțele și să își refacă greutatea pierdută.

Pisica siameză Rayne Beau

Pisica siameză Rayne Beau. (Foto: USA Today)

Lecția despre dragostea față de animale

Această poveste remarcabilă scoate în evidență importanța microcipării animalelor de companie. Atât Rayne Beau, cât și sora sa geamănă, Starr Jasmine, erau microcipate, lucru care a făcut posibilă identificarea și reunirea cu stăpânii lor. Totuși, Susanne subliniază că este esențial ca microcipurile să fie înregistrate corect cu numele și datele de contact ale stăpânilor, pentru a preveni pierderi definitive.

„Dacă îți iubești animalul de companie, vei face acest pas,” a spus Susanne. „Oricât de atent ai fi, animalele sunt imprevizibile și pot scăpa, așa cum ni s-a întâmplat și nouă.”

Rayne Beau este acum acasă, jucându-se din nou cu sora sa și bucurându-se de confortul familiei după o călătorie epică care a sfidat toate așteptările.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro