20 sept. 2024 | 09:43

De ce boală suferă Cornel Dinu. Momente grele pentru legenda lui Dinamo, a fost operat de urgență

Sănătate
De ce boală suferă Cornel Dinu. Momente grele pentru legenda lui Dinamo, a fost operat de urgență
Momente grele pentru Cornel Dinu

Cornel Dinu (76 de ani), fostul mare fotbalist al lui Dinamo şi al echipei naţionale a României, a fost operat de urgență la Spitalul Elias din Capitală. Acesta era internat de două săptămâni pentru o serie de investigații privind afecțiunile sale cronice.

Momente grele pentru Cornel Dinu

Cornel Dinu a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgenţă la Spitalul Elias din București. Legenda lui Dinamo a fost operată de coxartroză, o artroză degenerativă a șoldului (boală cronică), fiind realizată de profesorul Horia Orban, șeful Secției Ortopedie – Traumatologie. Cornel Dinu trebuie să rămână în spital câteva zile.

În luna aprilie, Cornel Dinu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca pentru a se opera la piciorul stâng, dar s-a îmbolnăvit de coronavirus, iar intervenția chirurgicală a fost amânată.

„Bătrânețe, haine grele… Nimeni nu scapă de asta. Îmi spunea un prieten că nu este pe Pământ crimă mai mare decât nașterea, care ne condamnă pe toți la moarte. Ultimele patru zile nu m-am putut da jos din pat, am zăcut acolo, după ce am căzut de mai multe ori. Am amețit, am căzut, am dărâmat un fotoliu, un scrin, televizorul… Mi-am spart capul ieri, la doi centimetri de tâmplă, a țâșnit sângele ca pe front și a trebuit să accept necesitatea spitalizării, ce să fac? Amețelile astea mi-au luat picioarele, care și fără ele mă supără tare… Picioarele care m-au ajutat atât de mult în tinerețe, pe teren… M-au adus azi copiii la spital, are grijă de mine doctorul Băltățeanu, suntem prieteni de-o viață, e ca fratele meu. Urâtă tare-i bătrânețea!”, a spus ‘Mister’ pentru Fanatik.

Cornel Dinu este una dintre cele mai emblematice figuri din fotbalul românesc, având o carieră de succes atât ca jucător, cât și ca antrenor și manager. Născut la 2 august 1948, în Târgoviște, Dinu a devenit rapid un nume important în fotbalul românesc datorită talentului său remarcabil pe teren și implicării sale constante în dezvoltarea sportului.

Cariera de jucător

Cornel Dinu și-a început cariera la echipa Metalul Târgoviște, dar ascensiunea sa a avut loc după transferul la Dinamo București în 1966. A jucat pentru Dinamo timp de 16 ani, devenind unul dintre cei mai longevivi și valoroși fotbaliști ai echipei. În perioada petrecută la Dinamo, Dinu a câștigat șase titluri de campion al României și două Cupe ale României, fiind un jucător cheie pentru echipa sa.

Dinu a adunat și 75 de selecții la echipa națională a României, pentru care a jucat între 1968 și 1981. A participat la Campionatul Mondial din 1970 din Mexic și la Campionatul European din 1972, fiind un component important al echipei naționale în acea perioadă.

Perioada ca antrenor și manager

După retragerea sa ca jucător în 1983, Cornel Dinu a trecut la antrenorat. A început ca secund la Dinamo, dar ulterior a devenit antrenor principal al echipei. Una dintre realizările sale notabile ca antrenor a fost câștigarea titlului de campion cu Dinamo în 2000, când echipa a obținut și Cupa României. În plus, sub conducerea sa, Dinamo a ajuns în sferturile de finală ale Cupei UEFA în 1984, o performanță rar întâlnită pentru echipele românești la acea vreme.

Pe lângă activitatea de pe banca tehnică, Dinu a fost implicat și în structurile administrative ale clubului Dinamo, deținând diferite funcții manageriale.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro