18 sept. 2024 | 18:22

Jordan Chiles nu se lasă. Echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix pentru a demonstra că merită medalia de bronz

News
Jordan Chiles nu se lasă. Echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix pentru a demonstra că merită medalia de bronz
„Acest apel vizează mult mai mult decât medalia de bronz.”

Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat, dar nu așa cum și-ar fi dorit Jordan Chiles și nici federația americană. Acum, conform celor mai recente informații, se pare că Jordan Chiles nu se lasă, iar echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix pentru a demonstra că merită medalia de bronz.

Americanii fac bani din documentare, iar Jordan Chiles nu se lasă

Conform presei de dincolo de ocean, Jordan Chiles nu se lasă și caută o nouă modalitate de a recâștiga bronzul. Gimnasta a fost lipsită de medalia de bronz în proba feminină de gimnastică la sol la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Ulterior, avocații acesteia a depus un nou apel la Curtea Supremă Federală a Elveției la 16 septembrie care prezintă imagini video care ar arăta că antrenoarea ei a trimis la timp ancheta privind punctajul.

Jordan Chiles nu se lasă. Echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix pentru a demonstra că merită medalia de bronz

Noile documente judiciare depuse includ imagini din viitorul documentar Netflix al coechipierei sportivei Jordan Chiles, „Simone Biles: Rising”.

Conform acestora, documentarul ar confirma că antrenoarea Cecile Landi a cerut o anchetă de scor pentru reevaluarea scorului de dificultate al sportivei în timpul competiției din 5 august, potrivit People.

Echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix

Noul punctaj a plasat-o în fața româncei Ana-Maria Bărbosu pentru locul al treilea, însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ulterior că ancheta a fost efectuată după termenul specificat de 60 de secunde.

Prin această decizie aveau să anuleze punctajul actualizat și restabilind-o pe sportiva noastră Ana-Maria Bărbosu ca medaliată cu bronz.

În înregistrarea video prezentată de avocatul sportive americane Jordan Chiles, Religion of Sports, compania de producție din spatele documentarului, și regizoarea Katie Walsh au declarat că pot dovedi momentul exact în care Cecile Landi a trimis ancheta, înregistrarea precizând că aceasta a avut loc „la 49 de secunde după primirea rezultatelor”.

Avocații vor demonstra că merită medalia de bronz

În filmare, Jordan Chiles poate fi văzută îmbrățișându-și antrenoarea la 15 secunde după rezultate, iar în dosar se susține că Chiles a declarat „clar și audibil  obiecție orală pentru prima dată” la 49 de secunde după rezultat.

Jordan Chiles nu se lasă. Echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix pentru a demonstra că merită medalia de bronz

Ana-Maria Bărbosu

În timp ce Jordan Chiles și echipa ei speră că își va recupera medalia de bronz, avocații speră, de asemenea, că noua hotărâre poate avea efecte mai ample.

„Acest apel vizează mult mai mult decât medalia de bronz. Chiles își urmărește cazul pentru a încuraja întreaga comunitate olimpică să ia măsuri pentru a se asigura că viitorii olimpici nu se confruntă cu un calvar similar.

TAS a încălcat anterior dreptul fundamental al lui Chiles de a fi ascultat prin refuzul de a lua în considerare dovezile video care arătau că ancheta ei a fost depusă la timp.”, a declarat Gibson Dunn, firma de avocatură care o reprezintă pe olimpică, într-un comunicat de presă.

Jordan Chiles nu se lasă și avocații o acuză pe Hamid G. Gharavi

Echipa ei îl acuză, de asemenea, pe Hamid G. Gharavi, președintele comisiei TAS care a revocat medalia americancei Jordan Chiles, că a avut un „conflict serios de interese” în participarea sa la decizie.

MOtivația acestor acuzații relevă că „a acționat ca avocat al României timp de aproape un deceniu și a reprezentat în mod activ România la momentul arbitrajului TAS”.

„Având în vedere aceste deficiențe incontestabile. Chiles cere Curții Supreme Federale să restabilească scorul pe care l-a câștigat de drept la finala probei de sol.”, au adăugat cei de la Gibson Dunn.

Jordan Chiles nu se lasă. Echipa gimnastei se folosește de un documentar Netflix pentru a demonstra că merită medalia de bronz

Reprezentanții CAS și Hamid G. Gharavi nu au făcut niciun fel de comentariu pe marginea acestor acuzații venite din partea avocaților lui Jordan Chiles.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro