09 sept. 2024 | 08:30

Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre. Trucul secret pe care îl folosesc gospodarii de la țară

Știri generale
Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre. Trucul secret pe care îl folosesc gospodarii de la țară
Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre

Pentru mulți români, toamna reprezintă sezonul cel mai așteptat, și asta dintr-un motiv simplu, în această perioadă sunt pregătite o mulțime de preparate delicioase. Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre!

Cum să faci cea mai delicioasă țuică

Pastrama, mustul, murăturile, vinul și țuica sunt toate preparate care vor ține gospodinele ocupate în perioada următoare. De asemenea, atunci când vine vorba de țuică, există un truc simplu care poate ajuta dacă fructele nu sunt suficient de dulci.

Țuica este una dintre cele mai populare băuturi tradiționale din țara noastră. Pe parcursul toamnei, o cantitate considerabilă de prune va fi utilizată pentru a produce această băutură.

Dar ce facem dacă fructele nu sunt suficient de dulci? Există un truc ingenios, utilizat de bunicii noștri, care ne poate ajuta să ne asigurăm că țuica rămâne la fel de bună.

Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre

Cum să faci cea mai bună țuică chiar dacă prunele sunt acre

 

Drodjia de bere, un mare ajutor

În primul rând, este important să știm că drojdia de bere poate fi extrem de utilă în prepararea țuicii. Dacă am avut un an ploios și drojdia naturală de pe fructe s-a pierdut din cauza vremii, putem adăuga puțină drojdie de bere pentru a începe procesul de fermentație fără dificultăți. Astfel, chiar și atunci când prunele nu sunt suficient de dulci, această drojdie va rezolva problema!

Zahărul poate fi de asemenea de ajutor în prepararea țuicii. Dacă nu avem suficiente fructe pentru a produce cantitatea dorită de țuică, putem adăuga zahăr pentru a o intensifica. În plus, unii români folosesc zahărul pentru a obține o țuică mai puternică și pentru a compensa gustul fructelor care nu sunt complet coapte.

În general, într-un an călduros, prunele fermentează mai repede, iar după ce au fermentat, putem începe procesul de distilare. Cele mai bune prune sunt cele mici, românești, cu coajă subțire și o nuanță de albastru.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Și cei mai buni șoferi dau un răspuns greșit la acest test auto. Tu știi care este ordinea mașinilor în intersecție?
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Pensionarii cărora le scade venitul. Se va întâmpla în curând
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
Se plătesc 650 de lei/zi. Banii sunt virați direct pe card. Românii vor primi și bonus
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro