02 sept. 2024 | 13:58

Este atât de înalt încât nu încape în pat și e nevoit să doarmă pe jos. Povestea sportivului de 2,46 m înălțime care participă la Jocurile Paralimpice 2024

Sport
Este atât de înalt încât nu încape în pat și e nevoit să doarmă pe jos. Povestea sportivului de 2,46 m înălțime care participă la Jocurile Paralimpice 2024

Al doilea cel mai înalt bărbat din lume participă la Jocurile Paralimpice 2024 de la Paris. Morteza Mehrzadselakjani este atât de înalt încât nu încape în pat și este nevoit să doarmă pe jos.

Povestea lui Mehrzad, al doilea cel mai înalt bărbat din lume

Morteza Mehrzadselakjani, cunoscut ca Mehrzad, are 2,46 metri înălțime și a fost de două ori campion la volei paralimpic, reprezentând Iranul. Dacă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo a avut un pat făcut la comandă, la Paris este forțat să doarmă pe podea, susține antrenorul lui.

„Nu are un pat special, dar are un obiectiv”, a spus antrenorul Hadi Rezaeigarkani pentru Olympics.com, citat de Sky News. „Pentru el nu contează că doarme pe jos sau nu are suficientă mâncare. Se gândește doar să devină campion”, a completat acesta.

Iranul a câștigat șapte din cele nouă turnee la care a concurat de la prima participare la Jocurile Paralimpice, la Seul, în 1988. În cazul în care echipa Iranului ar câștiga aurul la Paris 2024, pentru Mehrzad ar fi a treia oară când reușește această performanță. Sportivul și-a făcut debutul paralimpic în 2016, devenind și cel mai înalt atlet care a concurat vreodată la Jocurile Paralimpice.

Mehrzad

Mehrzad

Cine l-a descoperit pe spotivul de 2,46 metri înălțime

Antrenorul său, Hadi Rezaeigarkani, l-a descoperit după ce Mehrzad a apărut într-un reality show iranian în 2011, unde a vorbit despre provocările cu care se confruntă zilnic.

Din cauza unui accident de bicicletă suferit în adolescență, piciorul lui drept s-a oprit din creștere. Anterior, fusese diagnosticat cu o afecțiune care provoacă creșterea excesivă. Acum, piciorul lui drept este cu circa 15 centimetri mai scurt decât piciorul stâng!

Sportivul în vârstă de 36 de ani folosește uneori un scaun cu rotile pentru a se deplasa. La un moment dat, tânărul nu a ieșit din casă cinci ani, pentru că era prea jenat de aspectul său fizic.

„Înainte să încep să joc volei paralimpic, oamenii se uitau la mine cu gura căscată. După ce am început să practic acest sport și am câștigat o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, oamenii se arată bucuroși să mă cunoască și să-și facă selfie-uri cu mine”, a povestit el într-o declarație postată de Comitetului Paralimpic Iranian.

La jocurile din Tokyo (2020), Morteza Mehrzadselakjani a fost numit cel mai valoros jucător de volei.

„Dacă te gândești la Morteza pe când avea 12 ani, nimeni nu avea nicio considerație pentru el, dar după ce a devenit voleibalist, toată lumea îl respectă”, a punctat antrenorul său.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Un oraș din România a intrat în febra Crăciunului. Ce a făcut primarul
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Despărțirea anului. Simona Halep l-a dat afară. Ea a hotărât
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
BANI MAI MULȚI pentru familii. Cine se încadrează
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro