01 sept. 2024 | 13:12

Fostul fotbalist Sol Bamba a murit la doar 39 de ani. Boala cruntă de care suferea

News
Fostul fotbalist Sol Bamba a murit la doar 39 de ani. Boala cruntă de care suferea
A murit Sol Bamba

Lumea fotbalului este în doliu după dispariția lui Sol Bamba, fost internațional ivorian și director tehnic la Adanaspor, care a încetat din viață la doar 39 de ani. Sol Bamba, cunoscut pentru cariera sa impresionantă în mai multe ligi europene și pentru lupta sa împotriva cancerului, s-a stins sâmbătă, după ce vineri seara a leșinat înaintea unui meci al echipei sale.

Doliu în lumea fotbalului: Sol Bamba, fost internațional ivorian, a murit la 39 de ani

Sol Bamba și-a construit o carieră solidă în fotbalul european, trecând pe la echipe de renume din Franța, Italia, Scoția și Anglia. Născut în Coasta de Fildeș, Bamba și-a început parcursul fotbalistic la academia clubului Paris Saint-Germain, unde a crescut și s-a dezvoltat ca jucător.

După perioada de formare, cariera sa a continuat în mai multe campionate, printre care se numără Hibernian în Scoția, Palermo în Italia și cluburi din Anglia, precum Leicester City, Leeds United și Cardiff City.

La Cardiff City, unde a jucat între 2016 și 2021, Bamba a devenit o piesă centrală a echipei. A adunat 118 apariții pentru club și a fost un factor important în promovarea echipei în Premier League în sezonul 2017-2018. Impactul său pe teren, atât prin calitățile sale defensive, cât și prin leadershipul natural, l-a făcut un jucător îndrăgit de fani și colegi.

Leeds United și alte cluburi de fotbal, devastate de pierdere

La scurt timp după ce vestea morții sale a fost făcută publică, clubul Leeds United, unul dintre cluburile la care Bamba a evoluat între 2015 și 2016, a transmis un mesaj emoționant:

„La Leeds United, toată lumea este devastată după aflarea acestei cumplite vești. Odihnește-te în pace, Sol, vei fi pentru totdeauna în inimile noastre. Condoleanțe familiei și prietenilor.”

Middlesbrough, unde Bamba a avut o scurtă perioadă de activitate după lupta sa cu boala, a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe, onorându-i memoria.

Sol Bamba a fost mai mult decât un simplu jucător pentru aceste cluburi. A fost un exemplu de dăruire, curaj și perseverență, mai ales după ce, în 2020, a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, o formă agresivă de cancer al sistemului limfatic.

O luptă curajoasă împotriva cancerului

În decembrie 2020, la vârsta de 35 de ani, Sol Bamba a primit diagnosticul de limfom non-Hodgkin. Într-un interviu emoționant acordat revistei L’Equipe, Bamba descria fiecare ședință de chimioterapie ca pe „un nou meci”.

Cu aceeași determinare pe care o arăta pe teren, fostul fotbalist s-a luptat cu boala timp de mai bine de un an. În martie 2021, Bamba a anunțat că este în remisie și a făcut o revenire emoționantă pe teren, intrând ca rezervă într-un meci pentru Cardiff City.

Deși sănătatea sa părea să se îmbunătățească, boala a revenit, iar Bamba a continuat să lupte până la sfârșit. Decesul său a survenit după ce a leșinat vineri seara, înaintea unui meci al echipei Adanaspor, unde deținea rolul de director tehnic. Moartea sa a fost confirmată sâmbătă, lăsând în urmă o comunitate fotbalistică îndurerată și o familie care își plânge pierderea.

O carieră internațională impresionantă

Pe lângă succesul la nivel de club, Sol Bamba a avut o carieră internațională remarcabilă, fiind selecționat de 46 de ori pentru naționala Coastei de Fildeș. În tricoul naționalei, el a marcat un gol și a fost un membru de bază al echipei în mai multe turnee internaționale, inclusiv la Cupa Africii pe Națiuni.

La nivel personal, Bamba era cunoscut nu doar pentru abilitățile sale fotbalistice, ci și pentru caracterul său puternic și optimismul pe care îl răspândea în jurul său. Pe teren, era un lider natural, iar în afara acestuia, era un om de familie devotat și o figură inspirațională pentru colegii săi.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro