20 aug. 2024 | 15:54

A cucerit 4 medalii la Paris, iar acum a răbufnit. Mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles: „A fost istoric”

Sport
A cucerit 4 medalii la Paris, iar acum a răbufnit. Mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles: „A fost istoric”
„A fost atât de special, a fost istoric, nu se mai întâmplase niciodată”

Scandalul de la JO 2024, de la Paris, în care au fost implicate americanca Jordan Chiles și româncele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea, ia un nou traseu, mai ales după declarațiile recente ale celei care a cucerit 4 medalii la Paris, și care acum a răbufnit. De altfel, este un mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles.

Rebecca Andrade a cucerit 4 medalii la Paris

La ediția din aces an a Jocurilor Olimpice de vară, de la Paris, Brazilia a plecat acasă cu 4 medalii, toate câștigate de gimnasta Rebecca Andrade.

Cele 4 medalii câștigate de Rebecca Andrade pe podiumul olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 nu au fost doar emblematice, ci și istorice. Dar aceasta nu este nici prima ei victorie la Jocurile Olimpice. Ea a început să își acumuleze medaliile începând cu 2020, la Tokyo.

A cucerit 4 medalii la Paris, iar acum a răbufnit. Mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles „A fost istoric”

Cursa lui Rebeca de la Paris i-a crescut numărul de medalii olimpice la șase, câștigând o medalie de argint în finala de la proba pe echipe, una de bronz la sărituri și, de asemenea, a câștigat prima medalie olimpică de bronz pe echipe a Braziliei, și aurul pe care l-a câștigat la exercițiul la sol.

Brazilianca are un mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles

În mijlocul tuturor victoriilor, pe același podium, s-a iscat o controversă, în care au fost implicate Jordan Chiles și Ana Bărbosu. Dezbaterea s-a învârtit în jurul discrepanțelor de punctaj și a procesului de apel.

Chiles a primit inițial un scor de dificultate de 5,9, care părea nedrept. Astfel, antrenoarea ei a solicitat un apel. Apelul a favorizat-o pe Jordan Chiles, plasând-o pe locul al treilea și scoțând-o de pe podium pe Ana Bărbosu.

A cucerit 4 medalii la Paris, iar acum a răbufnit. Mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles „A fost istoric”

Dar saga a continuat cu o serie de apeluri și contra-apeluri depuse atât de România, cât și de SUA. Curtea de Arbitraj a anulat însă recursurile și i-a dat Anei Bărbosu medalia de bronz. Rebeca a continuat să vorbească despre același lucru și a spus:

„Este o mizerie. Nu știm cum va fi sfârșitul, dar fetele au cerut un apel de notă, astfel încât să se poată revizui tot ceea ce s-a întâmplat. Dar chiar nu știu cum va rezolva FIG acest lucru”.

Rebecca Andrade politizează situația de la JO 2024

Dar, ceea ce a frapat și mai tare este continuarea acestui discurs, într-o notă deja politizată, și având ca motivație deja binecunoscutele polemici pe marginea persoanelor de culoare. Politizarea mesajului și, implicit, a situației, nu este una demnă, având în vedere că atleta braziliană spune:

„Și în același timp, pentru noi, erau trei femei de culoare care reprezentau atât de multe lucruri.

A fost atât de special, a fost istoric, nu se mai întâmplase niciodată, știi, așa că nu cred că a fost un arc doar pentru mine, ci pentru toate fetele, femeile și toți oamenii care au luptat atât de mult pentru a arăta că este posibil, știi că se poate întâmpla, că merităm să fim acolo.”, a adăugat Rebeca.

A cucerit 4 medalii la Paris, iar acum a răbufnit. Mesaj devastator în conflictul dintre Ana Bărbosu și Jordan Chiles „A fost istoric”

Deși cazul este soluționat, politizarea mesajului nu face, în cele din urmă, cinste, mai ales că nu a fost vorba despre discriminarea de rasă, culoare, etc, ci doar o greșeală de punctare a comisiei tehnice de arbitraj.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro