Roșiile se numără printre cele mai delicioase legume, iar românii care stau la curte și au grădină le cultivă în fiecare an. Nu necesită foarte multă atenție, dar tot trebuie îngrijire. Acest tratament vă va asigura o recoltă bună, iar roșiile vor fi foarte zemoase.
O grădină și o recoltă de succes are nevoie de mult efort. Acest lucru nu este niciun secret, iar toți românii care au o grădină știu acest aspect. Există multe informații pe care trebuie să le cunoaștem atunci când cultivăm propriile legume.
Înainte de recoltare, roșiile trebuie stropite cu un tratament anume. Veți avea nevoie de cidelitop împreună cu calciomax și un insecticid, precum sivanto prime. Puteți recolta la trei zile. De asemenea, ultimul tratament este înainte cu trei zile de la desființarea culturii.
Zahărul este un alt ingredient pe care îl puteți folosi atunci când stropiți roșiile, dar nu înainte de recoltare. Specialiștii recomandă să îl folosiți în lunile iulie – august, atunci când este foarte cald.
O soluție compusă din zahăr și apă va determina microorganismele din sol să devină mai active, iar astfel vor avea un efect pozitiv asupra tulpinii, cât și a rădăcinilor. Este recomandat să stropiți roșiile cu zahăr foarte rar. Maxim o singură dată pe lună.
Căldura excesivă aduce probleme la cultura de roșii dacă nu au parte de o îngrijire adecvată. Se poate ajunge chiar și la pierderea în totalitate a recoltei.
În primul rând, o recomandare utilă pentru protejarea roșiilor de arsuri solare este dublarea foliei sau a policarbonatului. De asemenea, foarte utile sunt și plasele de umbrire.
Există o soluție specială care ajută roșiile să supraviețuiască temperaturilor ridicate. Este vorba despre: 1 litru de zer sau lapte la 5 litri de apă, 2 linguri tinctură de turmeric, precum și 1 lingură de cretă zdrobită
Amestecați toate aceste ingrediente și asigurați-vă că le strecurați înainte de a le turna în pulverizator. Acest tratament poate fi folosit pe roșiile din solar, cât și pe cele din câmp deschis.