27 iul. 2024 | 16:49

Acum 24 de ani, podiumul gimnasticii olimpice era românesc. Ce i-a transmis fosta campioană Maria Olaru lui Dan Negru, în anul 2000

News
Acum 24 de ani, podiumul gimnasticii olimpice era românesc. Ce i-a transmis fosta campioană Maria Olaru lui Dan Negru, în anul 2000
Acum 24 de ani, podiumul gimnasticii olimpice era românesc. Ce i-a transmis fosta campioană Maria Olaru lui Dan Negru, în anul 2000

Jocurile Olimpice de vară au loc, anul acesta, la Paris, Franța, debutând cu ceremonia fastuoasă de inaugurare, ce a avut vineri, 26 iulie. Acestea se vor desfășura timp de două săptămâni, până duminică, 11 august 2024, marcând a treia oară când capitala pariziană găzduiește acest prestigios eveniment sportiv, după edițiile din 1900 și 1924.

Dan Negru, tribut adus gimnastelor olimpice ale României

Momentul fabulos de la deschiderea jocurilor ne-a prezentat-o, în toată splendoarea, pe fosta mare campioană olimpică a gimnasticii românești, Nadia Comăneci, cum purta Flacăra Olimpică, alături de Rafael Nadal, Carl Lewis și Serena Williams, pe o barcă, pe râul Sena.

Numeroase vedete, persoane publice, precum și membrii familiei regale a României au trimis zeci de mesaje de susținere către delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, transmițându-le tricolorilor speranță, putere de muncă, gânduri bune și emoții constructive.

Cu puțin timp înainte de ceremonia de inaugurare a Olimpiadei, Dan Negru a postat, pe contul său oficial de Instagram, o fotografie emoționantă ce marchează o bucățică importantă din trecutul glorios al gimnasticii autohtone.

Mai exact, prezentatorul de la Kanal D le-a împărtășit urmăritorilor săi din mediul online o fotografie semnată de fosta mare gimnastă Maria Olaru, pe spatele căreia i-a transmis un mesaj aparte vedetei TV, cu ocazia câștigării tuturor celor trei medalii olimpice pe podiumul de la Sidney, în anul 2000.

”Am cea mai valoroasă fotografie din istoria sportului românesc! Am primit-o de la Andreea, Simona și Maria după Olimpiada din 2000 când podiumul era românesc. Aur, argint și bronz românesc pe același podium.

Maria mi-a scris atunci pe fotografie un autograf premoniție: “Când acest azi va fi un ieri îndepărtat și îngropat în trecut“. Azi încep Jocurile Olimpice! Să nu fie fotografia asta un reproș adus prezentului!”, a scris Dan Negru pe Internet.

Vezi și: Sandra Izbașa, alături de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. Mesajul campioanei pentru delegația română: ”Uniți în gânduri și simțire!”

Simona Amanar, Andreea Raducan si Maria Olaru la Jocurile Olimpice de la Sidney din 2000. Foto arhiva

Simona Amanar, Andreea Raducan si Maria Olaru la Jocurile Olimpice de la Sidney din 2000. Foto arhiva

Andreei Răducan i-a fost retrasă medalia de aur de la Jocurile Olimpice din 2000

În 2000, la Jocurile Olimpice de la Sidney, Australia, echipa de gimnastică feminină României a câștigat medalia de aur în competiția pe echipe, dominând întrecerile și demonstrând o coordonare și o execuție impecabile.

Echipa a fost compusă din gimnastele Simona Amânar, Maria Olaru, Andreea Răducan, Loredana Boboc, Claudia Presăcan și Andreea Isărescu.

Inițial, Andreea Răducan a câștigat medalia de aur la individual compus, dar această medalie i-a fost ulterior retrasă din cauza unui test pozitiv la un medicament pe care l-a luat pentru a trata o răceală. Cu toate acestea, performanța sa a fost remarcabilă și a fost recunoscută pe scară largă.

După ce medalia de aur i-a fost retrasă Andreei Răducan, Simona Amânar a fost promovată la medalia de aur în competiția individual compus, iar Maria Olaru a fost promovată la medalia de argint. Simona Amânar a câștigat, de asemenea, medalia de argint la sărituri.

Maria Olaru a câștigat medalia de bronz la sărituri. Aceasta a fost o dovadă a versatilității și a abilităților sale tehnice deosebite.

Vezi și: Mesajul apărut pe contul oficial al Familiei Regale a României pentru tricolorii de la Jocurile Olimpice: ”Suntem mândri de voi!”

Parteneri
"Ne-au ajuns blestemele" Anuntul facut de Cristina Siscanu dupa 13 ani de casatorie
Redactia.ro
Secretul pentru haine mai albe și prosoape moi. Ingredientul care face minuni se află în dulapul fiecărei gospodine
Click.ro
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care i-a indus în eroare pe medici
Digi24
Alexandra Stan, filmată GOALĂ pe plajă! Imaginile INCEDIARE le avem și se văd AICI
Vocea.biz
Vedetele din România au strălucit la Festivalul Mamaia 2024. Wow, ce ținute! FOTO
Unica.ro
Mariah Carey, sfâșiată de durere. A pierdut tot într-o singură zi
EVZ.ro
Cum arată locuința de vacanță a Danei Rogoz din Viscri. Actrița renovează o casă veche: „Aici, parcă timpul curge în alt ritm” / FOTO
Spynews
Inspecție tehnică la patru ani de la prima înmatriculare. Test obligatoriu de verificare tehnică
Capital.ro
Acum s-a aflat tot despre divorțul dintre J.Lo și Ben Affleck: „El a umilit-o” . Ce s-a întâmplat, de fapt, între ei?
Avantaje
Pensionarii vor primi ACEASTĂ SCRISOARE! Sunt vizate 5 milioane de oameni
Mediaflux
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Spynews.ro
LISTA majorărilor după recalcularea pensiilor. Câți bani primesc românii. IMPACTUL financiar
Realitatea.net
Daiana Prodan de la Insula Iubirii sezonul 8 a atras toate privirile pe o plajă din Grecia când a apărut în costum de baie
Antena 1
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii
Impact.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro