12 iul. 2024 | 15:28

Cum repari bulionul prea sărat. Nu trebuie să-l arunci, iese o bunătate cu aceste trucuri simple

Sfaturi Culinare
Cum repari bulionul prea sărat. Nu trebuie să-l arunci, iese o bunătate cu aceste trucuri simple
Cele mai bune sfaturi pentru gospodine

Bulionul prea sărat poate fi salvat cu câteva trucuri simple, astfel încât să nu fie nevoie să-l arunci. Iată câteva metode eficiente pentru a remedia această problemă.

Ce trebuie să faci dacă bulionul e sărat

Adaugă apă

Una dintre cele mai simple metode de a dilua sarea din bulion este să adaugi lichid suplimentar. Poți folosi apă, supă nesărată sau un alt lichid potrivit rețetei tale.

Cartofi

Cartofii sunt renumiți pentru capacitatea lor de a absorbi sarea.

Metodă: Curăță și taie câțiva cartofi în bucăți mari și adaugă-i în bulion. Lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 15-20 de minute, apoi scoate-i. Cartofii vor absorbi o parte din sarea în exces.

Orez

Orezul poate fi folosit similar cu cartofii pentru a absorbi sarea din bulion.

Metodă: Pune orez într-un săculeț de pânză sau într-un infuzor de ceai și scufundă-l în bulion. Lasă-l să fiarbă până când orezul absoarbe sarea. Scoate săculețul înainte de a servi bulionul.

Zahăr

Zahărul poate contracara gustul sărat, dar trebuie folosit cu atenție pentru a nu schimba prea mult profilul de aromă.

Metodă: Adaugă o cantitate mică de zahăr (aproximativ o jumătate de linguriță) și amestecă bine. Gustă și ajustează dacă este necesar.

Lămâie sau oțet

Aciditatea din lămâie sau oțet poate diminua percepția gustului sărat.

Metodă: Adaugă suc de lămâie sau oțet în cantități mici, amestecând și gustând până când gustul sărat este echilibrat.

Lapte sau smântână

Dacă rețeta permite, adăugarea de lapte sau smântână poate ajuta la reducerea gustului sărat.

Metodă: Adaugă o cantitate mică de lapte sau smântână, amestecând bine. Gustă și ajustează după nevoie.

Legume

Adăugarea de legume nesărate poate ajuta la absorbirea excesului de sare. Poți opta pentru morcovi, ceapă, țelină sau dovlecei și lasă-le să fiarbă în bulion. Scoate legumele înainte de servire, dacă nu dorești să le lași în bulion.

Bulionul prea sărat nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. Cu aceste secrete poți să-l salvezi și să-l faci din nou savuros. Aceste metode sunt simple și eficiente, permițându-ți să nu irosești mâncarea și să te bucuri de preparatele tale culinare.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Maria Popovici, de nerecunoscut după divorț. A înflorit după despărțire
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
Buletin interzis în România. Actele de identitate ce nu pot fi folosite. Se face închisoare
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro