09 iul. 2024 | 21:20

Ce adaugă gospodinele din Moldova în ciorbă, înainte să stingă focul. Ingredientul de la final o face delicioasă

Sfaturi Culinare
Ce adaugă gospodinele din Moldova în ciorbă, înainte să stingă focul. Ingredientul de la final o face delicioasă
Ce adauga gospodinele din Moldova la final in ciorba

Gătitul ciorbelor este o artă și, ca orice artă, poate avea momente în care detaliile esențiale sunt omise. Unul dintre aceste detalii este spumarea cărnii sau ingredientul secret de la final pus în oală. Dacă ai uitat să spumezi carnea și ciorba ta este acum plină de spumă și impurități, nu te îngrijora! Există mai multe metode prin care poți salva preparatul. Ce adaugă gospodinele din Moldova în oală, înainte să stingă focul?

Secretul gospodinelor din Moldova pentru cea mai gustoasă ciorbă

Spumarea ciorbei este un pas important în prepararea ei, mai ales dacă are carne de vită sau pui. În timpul fierberii, proteinele și impuritățile din carne formează o spumă care poate afecta gustul și aspectul ciorbei. Dacă ai uitat să îndepărtezi această spumă, preparatul poate deveni tulbure și cu un gust mai puțin plăcut. Spumarea ajută la eliminarea acestor impurități, lăsând ciorba clară și aromată.

Folosește o lingură mare

Dacă ai realizat că ai uitat să spumezi carnea, poți utiliza o lingură mare cu găuri. Începe să îndepărtezi spuma cât mai curând posibil după ce ai observat-o, pentru a preveni amestecarea impurităților în ciorbă.

Utilizează un tifon sau o strecurătoare fină

Dacă ciorba este foarte tulbure, poți folosi un tifon sau o strecurătoare fină pentru a filtra impuritățile. Pune tifonul sau strecurătoarea într-un bol mare și toarnă zeama prin ele. Acest pas va elimina particulele mici.

Adaugă legume

Unele legume, cum ar fi țelina, morcovii și ceapa, pot salva ciorba. Toacă legumele grosier și adaugă-le în oală. Acestea vor absorbi o parte din impurități și vor îmbogăți gustul preparatului. Lasă zeama să fiarbă câteva minute în plus după adăugarea legumelor, apoi strecoară ciorba.

Utilizează albușuri de ou

O metodă tradițională este folosirea albușurilor de ou. Bate albușurile și amestecă-le ușor în ciorba fierbinte. Albușurile vor coagula impuritățile și le vor ridica la suprafață sub formă de coajă. Îndepărtează cu grijă această spumă cu o lingură. Strecoară apoi ciorba printr-o sită fină pentru a îndepărta orice resturi.

Chiar dacă ai uitat să spumezi ciorba, nu este sfârșitul lumii. Există multiple metode de a salva rețeta și de a obține un preparat delicios și clar. De la utilizarea lingurii cu găuri și a tifonului, la adăugarea legumelor sau albușurilor de ou, opțiunile sunt variate. Cu puțină răbdare și creativitate, poți transforma orice zeamă tulbure într-un preparat rafinat și apetisant.

De ce să adaugi un ou bătut la final în ciorbă

Adăugarea unui ou la final în ciorbă este o tehnică populară în Moldova, pentru a îmbunătăți textura, gustul și valoarea nutritivă a preparatului. Iată câteva motive pentru care ouăle se adaugă la final în ciorbă:

1. Îngroșarea și îmbogățirea texturii

Ouăle, mai ales gălbenușurile, pot îngroșa ciorba și crea o textură mai bogată și cremoasă. Adăugându-le la final, se evită riscul ca acestea să se coaguleze excesiv și să devină tari, menținând o consistență plăcută.

2. Claritatea ciorbei

Adăugarea ouălor bătute sau sub formă de „liaison” (amestec de gălbenușuri de ou și smântână) la final ajută la menținerea clarității ciorbei. Dacă ouăle sunt adăugate prea devreme și gătite pe termen lung, acestea pot face ca ciorba să devină tulbure.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
VIDEO Imagini filmate în avionul Azerbaijan Airlines, chiar înainte de prăbușire. 29 de oameni au supraviețuit
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Zodii care vor atrage toate privirile de Revelion. Vor fi în centrul atenției în noaptea dintre ani
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
S-a aflat ce a făcut Călin Georgescu: Nu mă lăsa să plec. Dezvăluirea momentului
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro