05 iul. 2024 | 10:55

Autoritățile bulgare, precizări importante privind închiderea Podului Giurgiu-Ruse. Când vor începe lucrările, cât timp vor dura și cum se va circula

News
Autoritățile bulgare, precizări importante privind închiderea Podului Giurgiu-Ruse. Când vor începe lucrările, cât timp vor dura și cum se va circula
Lucrări la Podul Prieteniei

Agenția de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria a anunțat că lucrările la Podul Prieteniei, în partea bulgară, vor începe pe data de 10 iulie 2024. Cât vor dura acestea și ce impact vor avea asupra traficului?

Podul Prieteniei va fi închis pe partea bulgară

Lucrările la Podul Prieteniei în partea bulgară vor începe pe data de 10 iulie 2024, iar timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie de aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi.

Podul Dunării de pe teritoriul bulgar are o lungime totală de 1.057 km. De la punerea sa în funcţiune acum 70 de ani, în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore.

Consolidarea rosturilor s-a făcut în urmă cu mai bine de 22 de ani, iar hidroizolaţia şi pavajul asfaltic a fost înlocuit în 2011. Proiectul tehnic pentru renovarea instalaţiei prevede înlocuirea completă a straturilor de asfalt, panouri, hidroizolaţii, sisteme noi de reţinere, marcaje etc

Lucrările de construcție se vor desfășura zilnic timp de 10-12 ore pe zi în funcție de specificul lucrărilor ce urmează a fi executate și nu este prevăzută oprirea completă a traficului.

„Procesul de lucru va fi organizat și desfășurat astfel încât vehiculele să treacă în mod eșalonat în dublu sens pe banda pe care nu se lucrează. Lucrările sunt planificate să se desfășoare în 6 etape.

În primele două este vorba de repararea majoră a trepiedului instalației de pe teritoriul Bulgariei. O porțiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări.

Mai întâi va fi restricționat traficul pe banda de intrare în Bulgaria și apoi pe banda de ieșire în direcția România.

Timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor de reparații pe acest tronson este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi”, a transmis Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.

Cum vor afecta lucrările circulația

Reglementarea circulației se va realiza folosind semafoare adaptive, pentru o mai bună organizare a traficului, a mai precizat sursa citată. Acesta este relocabil și va fi amplasat în partea respectivă a podului în curs de reparație.

„Gabaritul și înălțimea instalației nu permit desfășurarea operațiunilor în condiții de siguranță pe timp de noapte, iar protejarea vieții și sănătății navetiștilor și a lucrătorilor de pe șantier este primordială. În cazul în care executarea unor activități poate fi efectuată în condiții de siguranță în timpul părții întunecate a zilei, acest lucru se va face”, susține instituția.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Provocarea Netflix: O comedie horror, cu personaje savuroase
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
Se dă o PENSIE MAI MARE pentru acești vârstnici
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro