04 iul. 2024 | 11:28

Reduceri la biletele de tren. Anunțul momentului de la CFR Călători pentru milioane de români

Social
Reduceri la biletele de tren. Anunțul momentului de la CFR Călători pentru milioane de români
Reduceri la biletele CFR Călători

Reduceri la biletele CFR Călători, principalul operator feroviar de transport de pasageri din România, cu o istorie bogată și rețea extinsă de rute care acoperă întreaga țară. Compania feroviară a anunțat ce prețuri au biletele aflate la reducere în această vară.

CFR Călători oferă bilete de tren la reducere

Înființată în 1998 ca o companie independentă în urma reorganizării Societății Naționale a Căilor Ferate Române, CFR Călători a transmis că sunt disponibile bilete de tren la reducere de 20%.

Oferta CFR Călători vizează Interrail Global Pass sau One County Pass în perioada 4-18 iulie 2024, cu valabilitate începând din 1 septemberie 2024. Prețul acestor bilete beneficiază de 20% reducere.

Ce valabilitate au biletele

Discountul se acordă categoriilor de călători Adult, Senior, Tânăr și Copil, atât la clasa 1, cât și la clasa a 2-a. Pentru Interrail Global Pass, reducerea se aplică în felul următor:

  • cu valabilitate flexi: 4, 5, 7 zile din 1 lună, 10, 15 zile din 2 luni
  • cu valabilitate continuă: 15, 22 zile continuu, 1, 2 si 3 luni continuu

Reducerea pentru One County Pass este valabilă pentru țările Marea Birtanie, Spania, Austria, Franța, Italia, Benelux (Belgia, Olanda și Luxemburg), Irlanda (Republica Irlanda și Irlanda de Nord), Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Portugalia, România, Bulgaria, Croația, Macedonia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia, cu valabilitate flexi: 3, 4, 5, 6, 8 zile din 1 lună.

De asemenea, pentru călătorii operate de compania maritimă ATTICA GROUP între Italia și Grecia, dar și între unele insule din Grecia, cu valabilitate flexi: 4, 6 zile din 1 lună.

Ofertele Interrail Global Pass și One County Pass sunt puse în vânzare la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

Istoria și evoluția CFR Călători

Căile Ferate Române au fost înființate în 1880, iar de-a lungul decadelor, au evoluat pentru a deveni un pilon al transportului public în România. În 1998, în urma reorganizării, CFR Călători a devenit o entitate separată, responsabilă exclusiv de transportul de pasageri. De-a lungul anilor, compania a trecut prin multiple transformări și modernizări, încercând să se adapteze cerințelor unui public în continuă schimbare și să facă față competiției din sectorul transporturilor.

CFR Călători operează o rețea vastă de rute, acoperind atât trasee interne, cât și internaționale. Compania oferă o gamă variată de servicii, de la trenuri de tip Regio, care conectează localitățile mici și mijlocii, până la trenuri Intercity și InterRegio, care asigură legături rapide între marile orașe ale țării și destinațiile internaționale. De asemenea, CFR Călători oferă trenuri de noapte cu vagoane de dormit și cușetă, facilitând călătoriile pe distanțe lungi.

Provocări și perspective

CFR Călători se confruntă cu numeroase provocări, printre care se numără concurența din partea altor mijloace de transport, cum ar fi autocarul și avionul, dar și problemele legate de infrastructura feroviară învechită și de subfinanțarea cronică. În ciuda acestor provocări, CFR Călători continuă să fie un actor important pe piața transportului de pasageri din România, beneficiind de un potențial considerabil pentru dezvoltare și modernizare.

CFR Călători joacă un rol vital în viața socială și economică a României, asigurând mobilitatea cetățenilor și contribuind la dezvoltarea regională. Transportul feroviar reprezintă o alternativă ecologică și sustenabilă față de transportul rutier și aerian, având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Oana Radu, obicei nociv. Ce obișnuia să facă atunci când ajungea la prieteni.
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
AMENDĂ de 2.900 de LEI pentru ȘOFERI! E obigatoriu!
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro