11 iun. 2024 | 18:21

A îngropat monede în jurul plantelor din grădină și ce a urmat e genial. E trucul verii 2024, trebuie să-l încerci și tu

Sfaturi pentru grădinari
A îngropat monede în jurul plantelor din grădină și ce a urmat e genial. E trucul verii 2024, trebuie să-l încerci și tu
De ce este bine să pui monede lângă plante

Ați găsit vreodată bănuți în grădina cuiva sau ascunși în sol într-o ghiveci? La fel ca altă multă lume, probabil ați crezut că pur și simplu sunt pierduți, însă există un motiv pentru care oamenii îngroapă monede în jurul plantelor.

De ce plantează oamenii bănuți?

Mute persoane plantează bănuți pentru a-și menține plantele sănătoase și ferite de dăunători, în cea mai mare parte melcii, dar cum poate face un ban acest lucru?

Se presupune că, atunci când aceste creaturi intră în contact cu cuprul, experimentează o reacție neplăcută asemănătoare cu șocul static. În plus, deoarece multe fungicide conțin și cupru, bănuții pot acționa ca o metodă non-chimică pentru a ține la distanță ciuperca.

De asemenea, banii plantați ar putea îmbunătăți și calitatea solului, deoarece solul sănătos tinde să conțină niveluri scăzute de cupru. Pot fi de ajutor în special atunci când solul este foarte acid sau alcalin, ceea ce tinde să indice niveluri reduse de cupru.

Desigur, atunci când încercați acest lucru în propria grădină, asigurați-vă că nu exagerați. O supraabundență de bănuți poate duce la toxicitatea cuprului, care va împiedica creșterea plantei.

În același timp, bănuții se pot planta și în vazele cu flori, pentru a preveni creșterea ciupercilor și pentru a oferi florilor nutrienți.

Cum puteți folosi aspirina pentru plante

Aspirina poate face minuni pentru plantele tale dacă o pui în apa cu care uzi florile. Potrivit specialiștilor, acidul acetilsalicilic din aspirină stimulează sistemul imunitar al plantei pentru a lupta împotriva daunelor cauzate de dăunători, boli și daune fizice.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmați:

  • Pasul 1

Dizolvați 3 aspirine în circa 10 litri de apă și lăsă-le să stea câteva minute, astfel încât să se poată dizolva complet. Adăugați săpun de vase lichid și amestecați ușor.

  • Pasul 2

Turnați amestecul preparat într-un pulverizator de grădină. Dacă observați că aspirina nu s-a dizolvat total, așteptați câteva minute.

  • Pasul 3

Pulverizați oricare sau toate plantele aproximativ o dată pe lună cu acest amestec, acoperind tulpinile și frunzele. Este indicat să le pulverizați dimineața târziu, înainte să se încălzească foarte tare.

  • Pasul 4

Udați rădăcinile cu acest amestec în același timp udând cu generozitate solul din jurul bazei plantelor. Repetați procesul în fiecare lună, la fel ca și aplicarea prin pulverizare.