23 mai 2024 | 18:40

Sfaturi pentru curățenia după petreceri: metode eficiente și rapide

Diverse
Sfaturi pentru curățenia după petreceri: metode eficiente și rapide
De unde să te apuci și cu ce să termini

Dacă ai crezut că să faci curățenie înainte să îți vină oaspeți în casă este greu, curățenia de după o petrecere te va copleși de fiecare dată. Este una dintre acele situații care te fac să te întrebi de unde să începi și când se va termina. Cu toate acestea, curățenia de după petrecere este mai ușor de abordat decât cred majoritatea oamenilor. Totul se rezumă la organizare și nu ar strica nici să ai o mână de ajutor în plus. Iată câteva sfaturi pentru curățenia după petreceri: metode eficiente și rapide.

Sfaturi pentru curățenia după petreceri

Dacă organizezi o petrecere sau ai avut deja una, ai nevoie de o listă în care să prioritizeze sarcini și să știi de unde să te apuci, astfel încât să îți ușurezi munca. Dacă vreun oaspete se oferă să te ajute, nu refuza. Ajutorul e important ca să micșorezi timpul pe care îl petreci curățând.

Strânge gunoiul

Ia unul sau două saci de gunoi și strânge gunoiul din fiecare cameră utilizată pentru petrecere. Resturile de mâncare din farfurii ar trebui și ele aruncate pentru a evita furnicile și alte insecte. Asigură-te că separi gunoiul în saci diferiți pentru coșurile de reciclare.

Vezi și: Produsul ieftin care curăță în câteva minute vasul de toaletă și îl lasă ca nou. Reguli de aur de la experți în curățenie

Împachetează resturile de mâncare

Nu lăsa mâncarea afară peste noapte să se strice; pune-o în caserole și așează-le în frigider. Orice nu poate fi salvat, ar trebui aruncat imediat.

Încarcă mașina de spălat vase

În loc să te trezești cu un teanc de vase murdare, încarcă-le în mașina de spălat vase pentru a le curăța a doua zi. Dacă mai rămân câteva vase, clătește-le și lasă-le la înmuiat în chiuvetă; acestea pot fi curățate în mașina de spălat vase (dimineața următoare) după ce prima tură este gata. Dacă nu ai o mașină de spălat vase, adună-le pe toate pe blatul de bucătărie și lasă-le pentru final.

Încarcă mașina de spălat rufe

Pentru a îndepărta murdăria și petele ușoare care ar fi putut apărea în timpul petrecerii, spală fețele de masă, prosoapele de bucătărie de pânză, păturile su fețele de pernă de pe canapea care au fost pătate. Pentru pete severe, tratează-le imediat aplicând un agent de îndepărtare a petelor adecvat, urmat de spălare în mașina de spălat rufe.

Vezi și: A turnat sare în vasul de toaletă și a lăsat așa peste noapte. Incredibil ce a descoperit când s-a trezit a doua zi

Șterge mobila

Verifică dacă există pete de la pahare pe mobilă, masă, scaune sau firimituri care trebuie curățate. Ia o cârpă și șterge orice urme de pe mobilă cu un spray dezinfectant.

Verifică petele de pe covoare

Este cel mai bine să îndepărtezi petele de pe covoare și preșuri imediat ce apar; cu cât aștepți mai mult, cu atât sunt mai greu de îndepărtat. Din fericire, există multe modalități de a îndepărta petele de pe covoare, multe dintre ele necesitând produse obișnuite de uz casnic.

Șterge blaturile din bucătărie

Încheie curățenia de după petrecere din aceeași zi ștergând blaturile din bucătărie cu o cârpă umedă și un spray de curățare multifuncțional.

Dacă nu ai mașină de spălat vase, acesta ar fi momentul să le speli. 

Ce să faci a doua zi după petrecere

După ce ai vasele curate și gunoiul adunat, este momentul ca a doua zi să te ocupi de ultimele lucruri astfel încât să ai casa curată.

Vezi și: Ce fac angajatele de la hoteluri ca baia să fie mereu parfumată şi curată. Trucul e la îndemâna oricui

Pune lucrurile în ordine

Dacă lucrurile sunt lăsate în dezordine, aranjează-le punându-le la locul lor. Asta include și așezarea pieselor de mobilier la locul lor dacă au fost mutate în timpul petrecerii. 

Șterge mobila

Deși poate ai curățat petele lipicioase cu o seară înainte, restul mobilei trebuie curățată a doua zi. De fapt, s-ar putea să găsești câteva pete ratate care necesită curățare cu o cârpă de praf din microfibră și un detergent multifuncțional.

Aspiră podeaua

Podeaua ta ar putea fi cea care necesită cea mai mare curățenie. Începe prin a aspira podeaua pentru a îndepărta murdăria și firimiturile, asigură-te că cureți și spațiile de sub scaune, mese și alte piese de mobilier.

Spală podeaua

Pentru a îndepărta murdăria de pe podeaua din bucătărie și alte suprafețe neacoperite de covoare, spală-le cu o soluție caldă de curățare a podelei.

Pentru ultimele retușuri, șterge aragazul, pune vasele uscate înapoi în dulapuri și aplică un spray pentru îndepărtarea mirosurilor din casă. 

Digisport.ro
Italienii s-au convins de Dennis Man după ”nebunia” din Lecce - Parma și i-au dat o nouă poreclă
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Dem Rădulescu și filmul pe care nu a mai apucat să-l facă. Un scenariu unic
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Diana Șoșoacă, legături cu interlopii. Nuțu Cămătaru e mic copil
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Românii care primesc 250 de lei. Anunț oficial. Când intră banii pe carduri
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP dă fiori americanilor. MĂSURI RADICALE anunțate de republican
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro