Fie că vorbim despre haine, accesorii sau articole pentru casă, micile sesiuni de shopping se încadrează, fără doar și poate, în categoria micilor plăceri ale vieții. Este însă recomandat să avem grijă cu obiectele abia achiziționate, mai ales cu încălțămintea. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu pantofii pe care tocmai i-ai cumpărat. Cei mai mulţi îi poartă imediat, dar fac o mare greşeală.
De pe telefon, tabletă, calculator sau direct de pe rafturile magazinelor, pentru mulți români, cumpărăturile au devenit o activitate relaxantă, un mod plăcut de a-și petrece timpul liber. Cele mai bune dovezi sunt numărul uriaș de comenzi online și aglomerația constantă din mall-uri.
Cum ajung acasă, noile achiziții sunt scoase din ambalaj și purtate sau folosite imediat. Vorbim aici despre haine, obiecte de decor, cărți și mai ales încălțăminte.
O mare greșeală, avertizează experții. De cele mai multe ori, uităm că, de fapt, nu am fost singurele persoane care le-au admirat, analizat, chiar probat.
„Nu ne dăm seama câți oameni ar fi putut atinge articolele pe care le cumpărăm, în special produse precum pantofi, prosoape, fețe de pernă și chiar cărți”, a explicat Nic Shacklock, de la Online Bedrooms.co.uk.
Studii recente au descoperit că pantofii pot conține până la 10 miliarde de bacterii. Rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare, dacă luăm în considerare numărul de oameni care îi încearcă în magazin.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui două frunze de dafin în pantofi. Detaliul de care ai fi vrut să afli mai devreme
Așadar, nu uita să igienizezi mereu pantofii pe care tocmai i-ai cumpărat, înainte de a-i purta. Folosind un șervețel umed îmbibat într-o soluție dezinfectantă, șterge cu grijă exteriorul și pulverizează spray dezinfectant în interior.
Dacă nu vrei sau nu ai la îndemână șervețele umede, le poți înlocui cu o soluție pe bază de apă și săpun lichid de vase. Un alt aliat de nădejde în lupta cu bacteriile de pe diferite suprafețe este oțetul alb.
Te-ar putea interesa și: Nu mai arunca pliculețele din cutiile de pantofi! Ce poți să faci cu ele, de fapt