03 mart. 2024 | 12:23

Locul în care ninsorile fac ravagii! Stratul de zăpadă a ajuns la 3 metri: maşini acoperite de nămeţi, locuinţe şi trenuri blocate, în America. Foto

Știri Locale
Locul în care ninsorile fac ravagii! Stratul de zăpadă a ajuns la 3 metri: maşini acoperite de nămeţi, locuinţe şi trenuri blocate, în America. Foto
Foto: Profimedia

Primăvara anului 2024 a început cu un viscol puternic. Ninsorile fac ravagii peste Ocean, potrivit autorităților, stratul de zăpadă a ajuns la 3 metri. Maşini acoperite de nămeţi, zeci de mii de locuinţe fără curent şi trenuri blocate, în America.

Ninsorile fac ravagii peste Ocean

Început de primăvară sub nămeți, pentru locuitorii din statele americane California și Nevada. Un viscol puternic a făcut prăpăd în mai multe regiuni din vestul Statelor Unite ale Americii.

În Sirerra Nevada, o zonă muntoasă, rafalele de vânt au avut viteze de peste 300 de kilometri pe oră.

Autoritățile au avertizat populația privind ”pericolului de la ridicat la extrem de producere a unor avalanşe”, inclusiv în zona Lacului Tahoe.

Zeci de mii de case au rămas fără electricitate

În urma ninsorilor, în jur de 33.000 de oameni din statul Nevada și aproximativ 24.000 din California au rămas fără electricitate.

Mai multe drumuri importante au fost blocate. Sâmbătă, un segment de 121 de kilometri din autostrada Interstate 80 a fost închis. Biroul Poliţiei Autostrăzi din Truckee, California, în apropiere de graniţa cu Nevada, a arătat pe X (anterior Twitter) că ”personalul serviciilor de urgenţă şi tractoarele de remorcare aveau dificultăţi în a ajunge la şoferi din cauza viscolului”.

Stațiunile de schi din apropierea Lacului Tahoe s-au închis de vineri. Meteorologii anunță depunerea unui strat de zăpadă de trei metri, ceea ce ar putea ” crea îngrijorări privind ameninţarea vieţii” persoanelor care locuiesc în apropiere de Lacul Tahoe.

Locul în care ninsorile fac ravagii! Stratul de zăpadă a ajuns la 3 metri maşini acoperite de nămeţi, locuinţe şi trenuri blocate, în America. Foto

Foto: Profimedia

Incendiu de vegetație devastator în Texas

În Texas, autoritățile sunt în alertă. Există îngrijorări că cel mai mare incendiu din istoria statului, care a făcut deja două victime şi a devastat sute de mii de hectare, se va extinde într-un ritm îngrijorător în aceste zile.

Până acum, în jur de 500 de case și alte clădiri au fost distruse de flăcări, a precizat vineri guvernatorul Greg Abbott.

Incendiul, ce se manifestă pe mai mult de 430.000 de hectare, este controlat de echipele de intervenție doar în proporție de 15%. Extinderea sa a stagnat vineri, efect al precipitațiilor căzute în ziua precedentă.

„Condiţiile care favorizează o situaţie critică a incendiului sunt aşteptate să revină” până la prânz sâmbătă şi duminică, a precizat serviciul meteorologic local din oraşul Amarillo,

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Șoșoacă, o nouă achiziție: „Bătăușul” Philip Albu de la „Puterea Dragostei”
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
ROMÂNIA și BULGARIA intră OFICIAL în SCHENGEN! A fost stabilită DATA EXACTĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți locatari au pozat imediat grozăvia
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro