Este unul dintre produsele de la magazin mult îndrăgite de cei mici, care nu știu însă cât de multe pericole ascunde. Ce ingrediente îndoielnice ca și calitate conține Nutella. Poți să prepari o variantă mult mai sănătoasă acasă, care să satisfacă exact aceleași nevoi.
Nutella este un desert foarte popular, cremos și dulce, care a fost primit atât de bine de consumatori încât a devenit sursă de inspirație pentru lansarea altor produse. De la cocktailuri până la înghețată cu aromă de Nutella, o mulțime de deserturi de acest fel fac furori printre oameni.
Este fără îndoială delicioasă, însă calitatea produsului Nutella este pusă mereu sub semnul întrebării. Chiar dacă se spune că prezintă în compoziție alune sau cacao, nu înseamnă că valoarea sa nutrițională este calitativă sau că ingredientele promovează o dietă sănătoasă, spun experții.
Citește și: Diferențele dintre Nutella și Fineti. Care produs are mai multă ciocolată, de fapt
Specialiștii care au analizat produsul atât de îndrăgit de copii, dar și de adulți au concluzionat că acesta conține foarte mult zahăr, ulei de palmier, alune de pădure, cacao, lapte praf, lecitină și vanilină sintetică. Alimentul este, astfel, bogat în calorii, zahăr și grăsimi.
În timp, un astfel de produs poate cauza probleme de sănătate, dacă este consumat în cantități mari. Există o variantă vegană a acestuia, care poate fi preparată acasă, cu ingrediente naturale sau cât mai aproape de acestea. Este mult mai sigură pentru consum.
Citește și: Ce se ascunde sub capacul borcanelor de Nutella. Imaginile s-au viralizat pe TikTok
Nutella vegană este gata. Se depozitează la frigider, unde rezistă până la o lună de zile. Se poate consuma ca atare, se poate consuma pe pâine sau încorporată în deserturi. Poftă bună!