Fie că facem prăjituri, fie că vrem să facem o mâncare cât mai bună,bicarbonatul de sodiu este unul din incredientele care pot da savoare, atât prășiturilor cât și unei mâncăruri bine făcute.
Bicarbonatului de sodiu este folosit cel mai des în patiserie și cofetărie, unde intră în compoziția prafului de copt, dar mai poate fi folosit și ca înlocuitor al prafului de copt în bucătăriile „familiale” la prăjituri sau cozonac. Bicarbonatul de sodiu, dacănu știați mai poate fi folosit și la frăgezirea cărnii, de pui, sau, dacă vrei să folosești boabe de fasole mai fragede,poți face asta folosind o linguriță de bicarbonat de sodiu.
:format(webp):quality(80)/https://static.playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/02/rutine-de-frumusete-cu-bicarbonat-de-sodiu-1024x683.jpg)
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă
Dimineața, la micul dejun, de cele mai multe ori, vrem o mâncare ușoară și rapidă, astfel încercăm o omletă de ouă, dar dacă o vrem mai pufoasă, țineți minte, adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite. Dacă vă șitți cu probleme gastrice, e bine să folosiți bicarbonatul de sodiu la mâncărurile bazate pe tomate, deoarece reduce aciditatea din mâncare.