Vrei să îți îndulcești cafeaua de dimineață, fără a-ți face griji privind numărul de calorii? Pasionații de această băutură au dezvăluit ce ingredient îi schimbă gustul dimineața. Trebuie adăugat cât timp băutura este caldă. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
Adăugarea extractului de vanilie în cafea este un obicei comun printre iubitorii acestei băuturi. Ingredientul aromatizat, folosit deseori în deserturi, facea cafeaua mai dulce, fără să-i mărească nivelul de calorii. Este o opțiune potrivită pentru cei care vor să se mențină în formă.
Extractul de vanilie are o aromă dulce delicată, care se transformă într-o reală splendoare în combinația cu boabele de cafea prăjite. Pentru a te bucura de rezultate perfecte, este nevoie ca și cafeaua pe care o bei de obicei să fie una de calitate. Degeaba vei adăuga vanilie într-o băutură de proastă calitate.
Adăugarea extractului de vanilie în cafea este o modalitate excelentă de a-i schimba gustul în unul ușor dulce. Totuși, trebuie să pui acest ingredient în băutură cât timp este caldă. Dacă îți place cafeaua rece, adaugă vanilia în ea alături de puțină frișcă. Combinația va funcționa perfect!
Te-ar putea interesa și: De ce să nu pui niciodată zahăr în cafea. Greşeala care te pune în pericol, nu ţi-ar fi trecut prin cap asta
Pasionații de cafea au întocmit și un set orientativ de recomandări în ceea ce privește cantitatea de vanilie ce trebuie adăugată în cafea, în funcție de gramajul acesteia, pentru a avea gust bun. Astfel, dacă obișnuiești să bei cafea la presă franțuzească, la 0,24 litri de cafea pune 5 grame de vanilie.
La o ceașcă de 0,24 litri de cafea cu gheață, este recomandat să adaugi 4 grame de extract de vanilie. Dacă obișnuiești să bei espresso, recomandarea este să pui 1 gram de vanilie la fiecare 30 mililitri.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuiești zahărul din cafea. Alternative mult mai sănătoase
Primul pas pentru prepararea cafelei cu extract de vanilie este prepararea băuturii în forma obișnuită în care o servești dimineața. Prepară cafeaua la alegere, pune-o într-o cană, ceașcă sau pahar potrivit, apoi adaugă extractul de vanilie, în funcție de recomandările de mai sus.
Amestecă băutura amară cu extractul de vanilie, astfel încât toate aromele să se împletească foarte bine. La final, poți să îți personalizezi cafeaua în funcție de dorințele și preferințele pe care le ai. Poți adăuga lapte, frișcă sau orice alt ingredient îți aduce plăcere. Poftă bună!