31 oct. 2023 | 11:24

Se dau 30.000 de lei de la stat pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să iei banii

Economic
Se dau 30.000 de lei de la stat pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să iei banii
Ce trebuie să știe tinerii și părinții despre acest program

Se dau 30.000 de lei de la stat pentru acești români. Dar ce condiții trebuie să îndeplinești ca să iei banii? Tinerii din România se confruntă cu numeroase provocări pe măsură ce trec de pragul vârstei de 18 ani, dar le vine în ajutor în pragul majoratului. Programul este unul nou, iar părinții sunt și ei implicați în acest ajutor. 

Ce este programul Junior Centenar

Programul Junior Centenar vine în ajutorul tinerilor care împlinesc vârsta majoratului. Părinții contribuie anual cu o sumă de bani pentru ca tinerii să aibă parte de acest beneficiu. Pe lângă sumele strânse de părinți, statul vine și el cu bani. 

Citește și: Se dau bani de la stat pentru acești români. Cine va primi câte 250 de euro

Această inițiativă oferă adolescenților o șansă de a se pregăti pentru viața adultă printr-un plan de economisire inteligent, susținut de părinți și stat. De exemplu, dacă părinții depun anual suma de 1200 de lei, statul vine cu 600 de lei peste. 

Programul Junior Centenar oferă tinerilor români posibilitatea de a economisi bani pentru viitor, ajutându-i să înceapă viața adultă cu o resursă financiară semnificativă prin ajutorul părinților și al statului.

Părinții trebuie să contribuie anual cu o anumită sumă de bani, în funcție de resursele lor financiare, pentru ca tinerii să poată avea acest beneficiu când împlinesc 18 ani. De asemenea, statul român contribuie la acest program, oferind o sumă suplimentară care crește economiile tinerilor mai rapid decât ar putea o face un simplu depozit bancar.

Citește și: Oraşul din România în care primeşti produse alimentare gratuit. Le iei direct din frigiderul „comunitar”

Abordare se dovedește a fi mai avantajoasă decât un simplu depozit bancar, mai ales în contextul dobânzilor reduse pe care băncile le oferă în prezent.

Se dau 30.000 de lei de la stat pentru acești români

Prin programul Junior Centenar, copiii care împlinesc 18 ani vor avea parte de un ajutor financiar care poate ajunge până la 3.000 de lei. 

Una dintre principalele atracții ale Programului Junior Centenar este dobânda de 3% pe care o oferă. Această dobândă competitivă ajută adolescenții să acumuleze o sumă semnificativă până la vârsta majoratului. 

Prin urmare, la vârsta de 18 ani, tinerii pot avea la dispoziție o sumă de aproximativ 30.000 de lei, care reprezintă o bază financiară solidă pentru a cheltuieli legate de educație, relocare pentru facultate sau alte lucruri, cum ar fi obținerea unui permis de conducere.

Dar care e diferența între programul Junior Centenar și deschiderea unui cont de economii? Ei bine, impozitul aplicat de stat este mic de 10%, spre deosebire de bănci, care impun taxe mai mari.

Părinții și adolescenții trebuie să știe că sumele economisite prin Programul Junior Centenar nu pot fi accesate decât după ce adolescentul a atins vârsta majoratului. Acest lucru asigură că fondurile sunt păstrate în siguranță pentru a-i ajuta pe tineri să-și înceapă viața adultă cu un avantaj financiar semnificativ.

Ce trebuie să știe părinții

În ciuda beneficiilor clare ale Programului Junior Centenar, mulți părinți din România nu sunt conștienți de această inițiativă sau nu înțeleg pe deplin potențialul său. 

Vezi și: Ajutoare de 2.000 de euro pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt

Diferența majoră dintre acest program și deschiderea unui cont de economii tradițional constă în impozitul mai mic de 10% aplicat de stat pentru economiile din cadrul Programului Junior Centenar. 

În contrast, băncile impun taxe mai mari, ceea ce face acest program o opțiune fiscală mai atractivă pentru părinți.

Programul oferă tinerilor din România o oportunitate financiară deosebită, ajutându-i să-și construiască o bază financiară solidă pentru viața adultă. Banii pot fi folosiți pentru costuri legate de facultate, pentru prima mașină sau pentru școala de șoferi ori alte planuri pe care un tânăr adolescent le are atunci când împlinește vârsta majoratului. Programul nu condiționează folosirea banilor în niciun fel.

Dacă părinții vor strânge bani pentru copilul lor și statul contribuie la această inițiativă, tânărul va avea parte de un ajutor financiar important când atinge vârsta de 18 ani. 

Citește și: Se dau bani de la stat. Cine poate beneficia de 900 lei, ce condiții trebuie să îndeplinești

Este important ca părinții să se informeze despre program și să ia în considerare posibilitatea de a-i ajuta pe copiii lor să beneficieze de această oportunitate unică.

Digisport.ro
Victoria și David Beckham, "ruptura" anului 2024
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorana Cîrstea, mesaj de dragoste pentru Țiriac Junior de ziua lui. Ce i-a transmis tenismena iubitului ei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vestea anului despre Autostrada Sibiu-Pitești. Ce se întâmplă cu tunelul
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro