19 oct. 2023 | 12:24

Testul vechi de vedere care îţi arată cât de bine stai cu atenţia. Unde este al doilea vânător?

Diverse
Testul vechi de vedere care îţi arată cât de bine stai cu atenţia. Unde este al doilea vânător?
Testul vechi de vedere care îţi arată cât de bine stai cu atenţia. Unde este al doilea vânător

Află cât de bine stai la capitolul atenție. Jocul pe care ți-l prezentăm astăzi este menit să îți arate dacă poți observa și cele mai mici detalii. Dacă te concentrezi bine și îți pui vederea la contribuție, tu poți vedea unde este al doilea vânător din imagine? Doar cei mai buni reușesc să rezolve testul.

Cel mai tare test de atenție

Iluziile optice apar atunci când creierul interpretează informația vizuală în moduri care ne pot păcăli. Acesta prelucrează informațiile vizuale, bazându-se pe experiența sa anterioară și pe modele predefinite.

De multe ori, aceste modele pot să distorsioneze sau să interpreteze incorect informația vizuală, ducând la iluzii optice. Acestea sunt, însă, un mod bun de a ne testa atenția și puterea de concentrare.

Vă punem azi la dispoziție un joc foarte interesant, în care trebuie să găsești un al doilea personaj. Este o imagine alb-negru, din natură, în care se află doi vânători. Dacă unul iese ușor în evidență și nu poate fi ratat, cel de-al doilea îți va da bătăi de cap.

Se spune că doar cei cu o privire de vultur pot observa al doilea vânător. Trebuie, de altfel, să ai și o minte ageră ca să observ detaliile-cheie ale acestui exercițiu.

Unde este al doilea vânător din poză

Cel de-al doilea vânător se camuflează ingenios, dar există indicii pe care poți să le urmărești pentru a-l dezvălui. În primul rând, îndreaptă-ți atenția către copacii din imagine. Vânătorul al doilea s-a integrat abil în detaliile arborilor și ale tufișurilor.

În al doilea rând, cercetează cu atenție orice zone ale imaginii care par să fi fost deplasate sau să nu se potrivească cu contextul general. Vânătorul al doilea s-ar putea ascunde într-un loc neobișnuit.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a dimineții! Ce vezi prima dată în imagine îți arată ce urmează pentru tine în viață

Doar cei cu o perspicacitate excepțională și inteligență pot observa vânătorul secund în această iluzie optică în doar 6 secunde! Dacă reușiți să detectați vânătorul, acest lucru demonstrează o inteligență de nivel înalt și abilitatea de a face față unor situații complexe.

Încă nu ți-ai dat seama unde se află personajul? Uită-te bine în partea din stânga a imaginii și vei observa un chip destul de bine definit. Secretul este că toate elementele din imagine se aseamănă, au aceleași nuanțe și forme, ceea ce face jocul și mai interesant.

La ce ajută testele de atenție

luziile optice ne oferă o oportunitate de a explora modul în care creierul nostru procesează informația vizuală. Ele arată că nu vedem lumea într-un mod absolut, ci suntem influențați de factori precum contextul, contrastul și experiența anterioară.

Află și: Testul de vedere al momentului. Ai nevoie de ochi ageri ca să vezi câinele ascuns printre buşteni

Iluziile optice au o importanță semnificativă în artă și design. Artiștii le pot utiliza pentru a crea opere de artă interesante și dinamice care păcălesc privitorul și îl fac să gândească mai profund.

Este important să înțelegem că ele nu reflectă întotdeauna realitatea fizică, ci prezintă modul în care creierul nostru interpretează și procesează informația vizuală. Iluziile optice ne arată cât de complex și subiectiv este modul în care percepem lumea înconjurătoare și cum suntem predispuși la greșeli de interpretare.

O iluzie optică, un test de inteligență, de vedere sau orice alt exercițiu intelectual este menit să ne pună mintea la încercare. Este interesant să vezi cât de complex este creierul tău sau cât de mult de poate incita o simplă imagine.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Marele pericol dacă stai la bloc. Adevărul despre interfon
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vin și vești bune de la ANM. Ce urmează să se întâmple cu vremea
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro